Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katharosz szakács

Katharosz
hozzászólások (22)

adatok:

Profil: katharosz
Mióta szakács: 2013. 01. 10.


Blog, weboldal:

http://katharoszkonyhaja.gportal.hu/

mióta főzök:

„Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!” - Talán ez az a szlogen, ami a konyhámban leginkább jellemez. Hogy mikor és hogyan ragadott magával a sütés–főzés szeretete, mondhatom: észre sem vettem. Kiskoromban a szülői háznál hétköznaponként édesapám főzött. Mivel betegségéből adódóan ő volt otthon, édesanyám csak a hétvégi betevőt készítette el. Gyerekként ezekben a folyamatokban nem igazán vettem részt, mégis észrevétlenül sajátítottam el az alapokat, amiket aztán kezdő háziasszonyként remekül hasznosítottam. Ekkor ébredt fel a vágyam arra, hogy minél több finomabbnál-finomabb ételt készítsek el. Nagyon sok mindent tanultam a környezetemben élő emberektől, és a mai napig arra törekszem, hogy a kezem alól kikerülő fogások minél tökéletesebbek legyenek. Nagyon szeretek a konyhában alkotni, kísérletezni, új ízeket megismerni, és talán ez a szeretet hatja át az általam készített ételeket is. Ettől olyan finomak. Egy ideje saját blogot írok, hogy az általam megismert és kipróbált recepteket továbbadjam. Számomra az a legnagyobb elismerés, ha a receptjeimmel mások is sikert aratnak. Hogy mi az, ami a mai napig motivál? Az alkotás, a végeredmény, és persze hogy az elismerés - a családomtól, a barátaimtól, és az ismerőseimtől egyaránt.
Több, mint 30 éve!

a hely, ahol főzök:

Budapest, Magyarország

ars poetica a konyhában:

Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubamara78
Little Chef / bubamara78 Sat, 2018-01-06 19:28

Kedves Katharosz! Elég csak az ételekről készült képeket nézni, egyszerűen gyönyörűek! A receptekről nem is beszélve... Fantasztikusan finomak az ételek, a receptek pedig hibátlanok!

Koncz László
Koncz László Sat, 2017-07-15 10:03

Kedves főzni-sütni szeretők!Mindenkit ki kell hogy ábrándítsak,mert szinte az egész világhálón nem található szabolcsi töltött káposzta recept!Amiket ilyen néven közzétettek,azok közül egy se az!Szabolcsi vagyok és hagyományőrző.Tudom hogy készül a hiteles szabolcsi töltött káposzta,amitől sokan eltértek évtizedekkel ezelőtt!Ha valakit komolyan érdekel a recept,jelezze nekem!

csklara
csklara Sun, 2016-09-25 17:50

Kedves Katharosz!

Olyan sok jó visszajelzést kaptál már a sok finom receptedért, hadd szaporítsam a sort,ma megsütöttem az egyik kevert sütidet, valami csodálatos lett, nagyon ízlik mindenkinek, már a recepted tovább adtam, kívánok sok erőt, egészséget, hogy
még gazdagíts minket a csodálatos tudományoddal. Mindent köszönök: Klárika

tarica61
tarica61 Wed, 2016-01-27 17:11

Kedves Katharosz most találtam rá a rizskok receptedre, meg is sütöttem nagyon finom let., ezzel a receptel. Én cseresznyét is raktam bele, nem rontotta el, tetejére, hogy halmozzuk az élvezetet saját földieper lekvár kerűlt. Mennyei!.

dadimami
dadimami Sun, 2015-04-05 13:08

Kedves Kati!
Tegnap megsütöttem dupla adagból a kalácsot! 2 db 1 kg-os szép kalács az eredmény. Végre sikerült, (megközelítőleg) tökéletes, szép és jó, finom, puha, tartotta a formáját szép a fonata. Az ünnepi megfelelő gázszolgáltatásnak köszönhetően jól sült 30 perc alatt. Köszönöm a receptet. Ez lesz a kiemelt kalács receptem!
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!
üdv: Margó

Szilviánita
Szilviáá / Szilviánita Sun, 2015-02-15 15:08

Kedves Katharosz!

az egész oldalon te vagy a kedvenc szakácsom. amit eddig elkészítettem a tieid közül, mind hibátlan lett. Nem véletlen, hogy rendszeresen a te receptjeidet szúrom ki elkészítési okból. további ilyen hatékony munkát kívánok neked. a családod nagyon jól jár veled! :)

üdv: Szilviánita

Varjaskerijanos
Varjaskerijanos Mon, 2015-01-19 13:06

Üdv kedves katharosz én nem vagyok szakács de mindent megnézek meghalgatok.Köszönönet,hogy ezt a pogácsát feltetted.Én hasonlókat szokok a családnak sütni,de a Te álltalad -hoz én hozzá tettem 35.dkg,főt tört burgonyát/amit a főzés során kis evőkanálnyi konyha sót ,3,evőkanál étolajat ,mokkáskanál száritott petrezselymet és egy csipet bazsolikomot tettem./A liszt mennyisége nálam több volt és tettem hozzá kevés sertés zsirt és rétes lisztet .Ezt az egészet gyurtam meg és ruhával letakartam egy órára,ezek után lekentem 3.tojás sárgával és trapista sajtot reszeltem rá.Ebből 2.tepsi pogácsát és kettő tepsi rudat vágtam amire kömény magot szórtam aq sajtra.Ahogy kisült az már melegen fogyott is.Üdvözlettel.várom a következő receptet.Én is fogok irni,.

Viki1983
Viki1983 Tue, 2014-01-14 14:59

Kedves Katharosz!
Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy készíted a nokedli tésztát. Megírnád nekem? Köszönöm szépen! :) Gratulálok a receptekhez!

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2014-01-18 00:33

Szia, az az igazság, hogy nem tudom a pontos mennyiségeket leírni, mivel még sosem mértem le, habár megszámlálni sem tudnám olyan sokszor készítettem már. Max ha legközelebb készítek lemérem a mennyiségeket.
Üdv. Kati

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-12-23 23:11

Kedves Katharos, gratulalok a "Het Szakacsa" kitüntetesnek, melyet remek receptjeiddel igencsak kierdemeltel! Aldott Karacsonyt es örömteli Uj Evet kivanok szeretettel,

Marti

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-12-24 02:21

Kedves Mindenki nagyon szépen köszönöm a sok dicséretet, igyekszem a jövőben is rászolgálni.
Áldott Békés Karácsonyt Kívánok Nektek és Boldog Új Évet!!!!
Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 12:38

Kedves Katharosz!
Áldott, békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket , egészségben gazdag, békés, kitartással , szeretettel teli új esztendőt kívánok!
Éva-Anyóca

jani36
jani36 Fri, 2013-11-15 12:16

Kedves Katharosz ! Valóban nagyon jók a receptjeid , a palóc levesed és a chilis babod is nagy sikert aratott az ismerőseim között. Viszont feltűnt ,hogy a chilis babnál azt írtad 5 doboz vörös bab konzerv kell ,én 2 raktam bele ,de az is rengeteg lett. 5 bele sem fért volna . ez elírás?

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-12-24 02:18

Szia, nem elírás valóban " 5 " doboz babot szoktam bele tenni, de ezek nem olyan nagyok, nem tudom te milyennel csináltad és csak ezt a fajtát ismerem.
Üdv. Kati

Nagyi60
Nagyi60 Sun, 2013-10-27 18:54

Szia Katharosz !
Mentettem és hamarosan meg is főzöm a pácolt sült tarját ! Tetszenek a receptjeid, ötletesek, egyszerűek, rafináltak, szóval nagyon kedvemre valók ! Jól látom, hogy a tarjához köretnek brokkolis batyut kínálsz ? Fantasztikus ötlet ! Ezt is kipróbálom!
Üdvözöllek:M:Edit

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-09 12:51

Kedves Katharosz! Nagyon tetszenek a receptjeid, ahogy most jobban vegigneztem oket, es a blogodat is megneztem. Csodalatos eteleket tudsz krealni, es meg a legegyszerubb recept is tokeletes.
Gratulalok!!! Varom a tobbit is.
Udvozlettel: Pussycat

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2013-05-04 23:07

Kedves Pussycat! köszönöm szépen a dicséretet, nagyon szeretek sütni - főzni, talán ez látszik a receptjeinem.
Üdvözlettel: Kati

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-02-05 20:35

Köszönöm, hogy jelezted, de nem tudom mit lehetne ilyen esetben csinálni? Talán ha a képeinkre saját logot tennémk, ezen már dolgozom.
Üdv.
Kati

petra
Petra / petra Mon, 2013-01-28 11:24

Kedves Liliomocska,
Köszönjük, hogy jelezted a receptek jogszerűtlen felhasználást a belinkelt oldalon. Intézkedünk is. Ha a jövőben bármikor hasonlót tapasztalsz, kérjük jelezd nekünk az info@nosalty.hu emailcímen.
Köszönjük,
Petra