Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nikolett szakács

Nikolett
hozzászólások (2)

adatok:

Profil: Nike23
Mióta szakács: 2011. 05. 10.


Blog, weboldal:

www.nini.eoldal.hu
Saját weboldalam van, ami folyamatosan bővül sütemény, illetve ételreceptekkel:).

mióta főzök:

14-15 éves korom óta, és állítólag finomak is az ételeim (ezeket a családtól hallottam:)).

a hely, ahol főzök:

Budapest, Magyarország.

ars poetica a konyhában:

"A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos. Ilyen terület, más egyebek között, a magyarság konyhája, étkezésének elemei, főzési babonái, valamint asztali szokásai. A tudomány ezen rögös területének művelése elméleti célunk: felkutatni és egybegyűjteni a magyarság ősi életéből máig a napi és az úri étkezés módját, tartalmát, köznapi és ünnepi asztali szokásait, nemkülönben a magyar főzés módjait és készségeit, tárgyi emlékeit. Sok ilyen egyes adat található a történeti és irodalmi közleményekben, de ezek a legtöbb esetben elhanyagolt, hiányos és felületes rövid feljegyzések, pedig fentiek népi jellemünknek színes és jellegzetes elemei. Konyhánk, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk, elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is."
(Gundel Károly)

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-05-16 09:19

Nagyon tetszik az ars poeticád! Nagyon érdekes lenne utánajárni ezeknek a dolgoknak, van is itt az oldalon egy Dacota nevű felhasználó, aki néprajzos, és ezzel a kérdéssel foglalkozik. Érdekes számomra a kérdés, leginkább azért, mert azok az ételek, amelyeket napjainkban magyar konyha címszó alatt emlegetünk többnyire a török hódoltság alatt kerültek át a török konyhából a magyar konyhába, tehát nem az igazi magyar ételek ezek. Valahol egyszer azt olvastam, hogy az eredeti magyar konyha a vad és a szárnyas ételeken, valamint a gabonákon alapult régen, még a honfoglalás idejében. Megnézem a honlapodat! :-))
Szeretettel
Tímea