Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

nyamóka szakács

nyamóka
hozzászólások (77)

adatok:

Profil: nyamóka
Mióta szakács: 2010. 07. 17.


mióta főzök:

Nem tudnám pontosan megmondani, mióta főzök, azt viszont tudom, hogy már egészen kicsi gyerekként is szerettem a konyhában láb alatt lenni. Hol az anyukám konyhájában, hol a szomszédban, a nagymamámnál.
Kertes házban, falun nőttem fel, ahol a főzéshez hozzátartozott a csirkekopasztás, a disznóvágás, a befőzés is. A kertben termeltük a zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket, télen-nyáron ezek adták az alapanyagot a főzéshez. Észrevétlenül nőttem bele ebbe, először segítgettem, aztán az évek során beletanulgattam. Tizenévesen már egyedül gyakorolhattam távol az otthontól, az albérletben, diákfejjel állandóan éhes az ember. :-) Ma már a családomra, és egyben a családommal sütök-főzök.
Életem párjától is sok konyhai fortélyt tanultam, remekül főz! Remélem, hamarosan a lányom is csatlakozik hozzánk. :-)

a hely, ahol főzök:

Félig berendezett, de egészen tágas konyhámban, Hódmezővásárhelyen. Ez ugyan még nem a végállomás, de már alakul...:-)

ars poetica a konyhában:

Számomra a konyha az otthon melege is egyben, ahol nagyon jó együtt lenni, együtt főzni, együtt enni.
A hely, ami gyerekkorom hangulatát idézi: a tűz pattogása és melege, a fazékban forr a víz, száll a gőz, finom illatok szállnak a levegőben, anyukám dúdol. Kóstolunk, nevetünk, észrevétlenül ottragadunk.
Ma is ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Főzni annak, akit szeretek, megsütni a kedvenc süteményeket, vagy éppen az együtt készítünk valamit öröme. Együtt lenni, finom ételt enni, az olyan, mintha az élet a tenyerén hordozna minket.

Hozzászólások (77)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saci_2008
Saci75 / saci_2008 Tue, 2014-06-10 11:57

Szia Nyamóka! Egyszer úgy emlékszem elkészítettem egy általad feltett feketeerdő tortát, amit most ismét el szerettem volna készíteni, de a receptje sajnos már nincs fenn. :( Meg tudnád osztani velünk újra? Mivel
azóta sem találok olyat, mint amilyet itt Kiskunhalason és környékén készítenek.
Nagyon köszönöm a segítséged.

evacili
evacili Mon, 2014-05-26 23:07

Kedves Nyamóka!
Úgy emlékszem két-három éve Nálad találtam szirupban eltehető zöld füge receptet amit már két éven keresztül el is készítettem. Ismerősnek adtam belőle, nagy sikere volt. Kéri a receptet, amit nem találok sem a receptkönyvemben, sem a Nosalty-n. Még tanácsot is adtál a fügebokrom kezelésére. Nem tudnád nekem elküldeni? El nem tudom képzelni, hogy tünhetet el a recept. Nagyon köszönöm a segítségedet.
Üdv: Cili

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 13:03

Kedves Éva!
Köszönöm a finomságos étel és süti ötleteidet, készítem, várom a finomságokat jövőre is. :)
Kívánok nagyon boldog névnapot! :)
Áldott, békés, boldog, karácsonyi ünnepeket kívánok neked és kedves családodnak, - egészségben gazdag, békés, boldog, türelemmel teli új esztendőt kívánok !
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-12-25 12:30

Kedves Éva!
Áldott, békés karácsonyt és sikeres, boldog új évet kívánok neked és családodnak!
Szeretettel: Fahéj Éva

nyamóka
nyamóka / nyamóka Fri, 2013-01-04 22:41

Drága Éva! Csak most láttam az üzeneted, nagyon ritkán járok erre mostanában. Remélem, szép karácsonyotok volt, és szívből kívánok minden földi jót, hogy az új évetek még ennél is szebb, boldogabb legyen!:-) Szeretettel gondol rád: Éva-Nyamóka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-12-23 09:46

Kedves nyamóka!

Áldott, békés, boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak!
Nagyon boldog névnapot kívánok! :-)))
Éva-Anyóca

csocsóka
csocsóka Sun, 2011-11-20 00:29

Ilyen nemesen egyszerű, őszinte, összeszedett,kedves bemutatkozást ezidáig nem olvastam!Gratulálok, és köszönet Neked a sok finomságért! Gyakran foglak látogatni, sok minden bekerült a kedvenceimhez. puszi Valcsi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-09-26 18:30

Tökéletes, teljesen meg vagyok elégedve, csak még annyival kiegészíteném, h.: "Szuper jó konyhai kellékek és tányérok között élem ki nagyfokú sütés-főzési tehetségemet, ami természetesen nagyszerű fotózási tudománnyal párosul." :-DDD

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2011-09-26 17:14

Igaz-igaz, szégyellem is magam (-összetöpörödtem, és lógatom a fejem...-), de most pótoltam a mulasztásom. Így már okés? :-DD (Puszi! :-))

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-09-18 15:17

Tessék csak gyorsan megszerkeszteni azokat a fotókat, és nyomni föl ide, mert már el vagy veszítve, és sztem hiányzol innen sokaknak! Még jó, h. van tőled egy új emilem, azzal kihúzom egy rövid ideig. :-)Puszka: G.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-09-24 19:53

Drága Gabikám! Olyan aranyos vagy, itt vagyok már, megérkeztem végre! :-))) Elkezdtem a töltögetést, és persze nem győzöm nézegetni az elmúlt hónapokban felkerült reciket, amikről jól lemaradtam. A gyönyörű kajáidnál kezdem a nézelődést! ;-) Hűű, tényleg frissítenem kell, már tényleg nem aktuális a pici konyha! :-D Puszikállak: É.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2011-07-07 19:12

Köszönöm, NoSalty! :-)
Nem tudom elmondani, mekkora meglepetést és örömöt szereztetek nekem! :-)))
Puszi az egész csapatnak: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-07-05 21:55

Kedves Nyamóka!
Igen, kezdem felfedezni az új csodás alkotásaidat, és nagyon örülök nekik:-))))
Természetes, ha valaki ,aki szimpatikus ,kedves, és kissé hosszabb időre tűnik el, megérdeklődöm, minden rendben, és csak a sok dolga miatt nem látni ,remekműveket alkotni:-))
Örülök, hogy nincs baj, és "csak" a sok dolog miatt nem jutottál ide.
Egy hetet nem voltunk itthon, és úgy lemaradtam az új receptekről, mint a borravaló, próbálom átnézni, hogy ezalatt az idő alatt, ki tehetett fel és miket, és amit el tudok készíteni, felveszem:-)))

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-20 10:14

Kedves Éva-Nyamóka!
Mostanában szoktam olykor-olykor az alkotásodat látni, de gondolom, te is próbálgatod ki az új csodákat, meg ott a munka és a család,..:-))
Valamikor pihenni is kell:-))
Látod, az Edit (laraed) által megadott címre én is próbáltam írni, amikor még élt, háromszor tudtam írni, de most egész egyszerűen,nem megy - Kristina még nem jelentkezett vissza ide ,erre az oldalra, a mail címe, meg vagy megváltozott, ..nem tudom:-)
A költözésnek már csak vége, be is rendezkedhettek, ...:-)
Sajnálnám, ha nem jönne vissza:-))))
Legyen szép napsugaras napod!
És ha finomat alkotsz, várom nagyon:-))
Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-07-05 20:12

Kedves Éva-Anyóca! Olyan aranyos vagy, nagyon jól esik, hogy ha kicsit "elveszek", te mindig észreveszed! Köszönöm, hogy megint gondoltál rám! :-) Pontosan úgy van, ahogy írtad, hihetetlen gyorsasággal telnek a hetek, hónapok, és az elmúlt időszak tényleg nagyon mozgalmas volt nálunk. Sok recit kipróbáltam az oldalról, de most tettem is fel néhányat, szerintem nemsokára sorban fenn is lesznek. Kristina nekem is hiányozna, ha nem jönne vissza, de hátha csak neki is nagyon mozgalmas most az élete...Mindenestre remélem, hogy jól van ő is, és a családja is.
Szép estét kívánok neked: Éva-Nyamóka

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-06-08 16:40

Kedves Éva !
Látod, nem is olyan kicsi ez a város ! Elveszünk benne ! Igazán örülök, hogy Makkermanóval már személyesen is ismeritek egymást. Remélem én is, hogy egyszer még találkozunk, ha nincs ellenedre, hogy én már nagyi vagyok. Én is nagyon örülök neked és várom, hogy máskor is írj, ha lesz időd ! Puszi: Anci

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-06-08 11:06

Kedves Éva / Nyamóka / Láttad a " marhapörkölt 4 hagymás " receptemet amit többek között Neked is ajánlottam figyelmedbe , mivel tudom szereted az erőset??? Puszi Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2011-06-08 11:24

Kedves Edit! Hihetetlen ez a telepátia!!! Éppen most találtam meg a receptet, és most írtam neked, nézd meg az időpontot, kb. 10-15 perc különbséggel írtunk egymásnak! :-DD Nagyon tetszik a recept, köszönöm, hogy gondoltál rám! :-))) Sokszor puszillak: Éva

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-06-08 17:25

Kedves Éva / Nyamóka / Már rég hallottam felőled , ezért írtam az oldaladra:)) Ha elkészíted nem fogod megbánni .Telepátia vagy sem , de egyre jár az agyunk:))))Puszi Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-06-07 11:25

Kedves nyamóka !
Nagyon tetszik az életfelfogásod és mindaz amit leírtál magadról. Makkermanó tanácsára kerestelek meg, ugyanis -mivel ő is vásárhelyi- tudatom veled, hogy én is az vagyok ! Felfedeztem az oldaladon a lakodalmas perecet, többek között az is a receptkönyvemben landolt. Köszönöm a recepteket, amit tőled " kaptam "
További sok sikert az oldalon és szép napot kívánok neked : Anci

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2011-06-08 11:39

Kedves Anci!
Te is vásárhelyi vagy? Jééé, nem is vettem észe, pedig emlékszem, hogy jártam már az oldaladon, megnéztelek amikor feltetted az első néhány receptedet, mert nagyon tetszettek! :-) Nem is tudom, hogy kerülte el a figyelmemet, hogy egy városban lakunk, biztosan a sok finomságod terelte el a figyelmemet a lakhelyről! :-D A pitypangmézed pl. az egyik kedvencem! Nagyon örülök, hogy te is találtál nálam kedvedre való receptet, annak pedig mégjobban, hogy te is itt vagy a "szomszédban". :-)
Remélem, egyszer veled is találkozhatunk, Makkermanóval már több találkozót is sikerült összehoznunk, sőt, már pizzát is sütöttünk együtt, szuper volt! :-)
Nagyon örülök neked és sok puszit küldök: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-25 15:36

Kedves nyamóka!
Mindezen kívánságokat nagyon köszönjük! :-)))))
Idő szép, locsolkodásnak épp most lett vége, mert pár perce értünk haza,anyuméknál is voltunk,-csak aki nem jött locsolkodni, így tudunk személyesen beszélni, ezért vagyok a gépen:-)))
Remélem kellemesen telik nekünk is, és Nektek is:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

bokine
bokine / bokine Wed, 2011-04-20 10:44

Kedves Éva!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, sok-sok szeretettel: Erika

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2011-04-25 13:18

Kedves Erika! Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok neked és családodnak nagyon szép ünnepet, jó pihenést! Igaz, már csak nyúlfarknyi marad belőle, de remélem, nagyon jól telt!:-)))
Sok puszi: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-04-19 15:37

Kedves Éva-Nyamóka!
Köszönjük, és sok locsolkodót, fiúknak sok piros tojást, a lányok meg had illatozzanak:-)))
Mi el leszünk, bár a fiam, még bal kézzel nem locsolkodott, most majd fog, a kartörése miatt,mert még olyan is van itt a szép húsvét előtt.:-((((( De túlélhető,csak kellemetlen a fiamnak.:-)
Szép napot!
Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2011-04-25 13:35

Kedves Éva-Anyóca! Remélem, felétek is szép tavaszi idő van, és jól telik az ünnep! :-)
Kicsi fiadnak gyógyulást kívánok, az egész családnak pedig szép napot a maradék kis húsvétra!
Szeretettel: Éva-Nyamóka

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-04-19 14:36

Kedves Éva-Anyóca! Én is nagyon szép Húsvétot kívánok neked és egész családodnak!
Szeretettel: Éva-Nyamóka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-20 22:36

Csúcs!
Mire megtalálom,...lassú vagyok:-)))
Amúgy megvan, de Edit, mindig topon van:-))))))))))))))))
Puszi érte!
Remélem, hogy most már többet látunk, olvasunk és nézegetünk Téged is, úgy elvesztél,..:-)))
Szia:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-03-20 22:29

Kedves Éva-Nyamóka!
Ha megtalálom Kristinát, megírom, az tuti, de mivel nem gondoltam, hogy ilyen sokáig nem lesz, most nagyon keresem, lehet, hogy nagyon jól elraktam,..mint mindent, amire az ember úgy vigyáz,hogy meglegyen, aztán már csak azért se találja:-)))
Ha megvan küldöm.
Szép estét! Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2011-03-20 22:32

Éva-Anyóca, éppen egyszerre írtatok Edttel, azóta biztos látod, hogy Edit megírta a címet! :-DDD
Köszi neked is! Na, akkor megvan, és ez a lényeg! :-) Pusz: Éva-Nyamóka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-03-17 21:38

Kedves Éva-Nyamóka!

Remélem,hogy sikerültek más műveit is elkészíteni:-))
Hát persze, hogy hiányoztál!:-))
Majd, ha lesz időd, utoléred magad, -várom a Te alkotásaidat is:-)))
Kristina ,...tényleg, nekem is írt levelet, igazad van,.nahát! Valahol nekem is meg kell lennie a mail címének:-))))))Befejeztem, a nézelődést, megpróbálom megkeresni:-)))
Remélem, hogy nincs baj, és tényleg a költözködés utáni belakás az eltűnésének az oka:-)))

Mi megvagyunk, lehetnénk jobban is,- már sima, itthon lévő, anyagiakat nem kapó-, főállású anyuka lettem febr.13-óta:-)) Nem jó, egy apai fizetésből létezni,négy embernek, de most ez van,....:-))))))
Majd jelentkezel, meg én is:-))
Szép estét:Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2011-03-20 22:06

Kedves Éva-Anyóca!
Ha megtalálod az e-mail címet, megadnád nekem is? Hátha megtudunk valamit Kristináról. Köszi előre is! :-)
Én ma is a NoSalty-ról sütögettem, Makkermanó Sport muffinját sütöttem meg, nagyon finom lett, ha egyszerűt és finomat akarsz összedobni, nagyon ajánlom! :-)))
Most megint vannak új ötleteim is, úgyhogy majd jövök mostmár saját recikkel is! :-)
Szép estét neked: Éva-Nyamóka

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-03-20 22:13

Szia Nyamoka! stefike51@aol.com Krisztina e-mail címe.Én írtam már neki ,de nem válaszolt semmit. Lehet , hogy már nem él ez az e-mail címe:((Azért próbálkozzatok .Üdv Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-03-21 14:31

Sziasztok lányok!Edit,Éva anyóca,Nyamóka!Krisztina üzeni hogy mindenkit üdvözöl,hamarosan visszatér a nosalty-ra és igyekszik válaszolni az email-ekre.Puszi.Bogi

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2011-03-20 22:29

Köszi Edit, de aranyos vagy! :-)
Azért majd írok neki egy üzit, igaz, mostanában úgy el voltam havazva, hogy írni sem volt időm senkinek. :-( Neked is legalább két hete készülök megírni, hogy milyen isteniek a gobelinjeid! :-))) Láttam ám őket, és csodaszépek, nagyon ügyes vagy! :-) Csak nem volt időm megírni...
Puszi: Éva