Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

nyihaj szakács

nyihaj
hozzászólások (8)

adatok:

Profil: nyihaj
Mióta szakács: 2011. 07. 20.


mióta főzök:

Mióta az eszemet tudom :). Anyukám és Mamám mellett kötelező volt kuktának lenni. Akkor nem mindig szerettem, most viszont felettébb hálás vagyok érte!

a hely, ahol főzök:

Világvége Pákozd, Magyarország.

ars poetica a konyhában:

Szívesen kísérletezek, variálok össze innen-onnan összeszedett, olvasott gondoltokat, ötleteket. 2010-ben derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok, azóta ezzel a tudással is bővült a konyhám. Nem bánom, mert új ízek és alapanyagok kerültek hozzánk vagy előtérbe.
Sütésnél, főzésnél a Nagymamám bölcsességeire hallgatok: "Amiben nincs ott az ember szíve, lelke, verítéke, az jó nem lehet".

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tulimyrsky
tuli / tulimyrsky Sun, 2013-01-20 11:23

Szia Nyihaj!

Kipróbáltam (hirtelen felindulásból) a rizslisztes keksz-receptedet, valami nagyon jó! Köszönöm hogy megosztottad!
Réka

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2012-08-27 16:15

Hűűűű, de megtaláltál! Először nem értettem az üzenetet, aztán a receptedből rájöttem :) Elmentettem, lisztérzékeny vagyok és érdekel minden, ami kukoricás. A sima lisztet helyettesíteni tudom a sajátommal, ha kipróbálom, referálok majd róla a receptednél ;) Üdv, Hajni

hóvihar
hóvihar Fri, 2012-08-17 09:25

szia nyihaj, több receptednél is olvastam, hogy rizsliszttel készülnek. arra lennék kíváncsi, hogy te honnan szoktad beszerezni a rizslisztet? én egyelőre nem találtam más lehetőséget, mint internetről rendelni, ahol eddig jártam boltokban, sehol sem árultak. köszi!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-08-17 09:45

Szia Hóvihar! Nem tudom merre laksz, én Fehérváron szoktam vásárolni a diétaboltban, ill. több bioboltban is árulnak itt. Anyukám Orosházán lakik ő is bio-gyógynövényben veszi, ill. Sas patika gyógynövényes részében is árulják. Létezik fehér és barna rizsliszt is, a fehér az általánosabb, ezt használom. Eddig kétfélével találkoztam: kilós kiszerelésű, színes papírcsomagolású szarvasi rizsliszt, ill. fehér papírzacskós,szintén kilós kenyérvarázs-fajta, 1 kg 399,- Ft (fehérvár, diétabolt). Remélem sikerül találnod! Üdv, Hajni Ha nem vagy gluténérzékeny, akkor rétesliszttel jobbára lehet átváltani a rizslisztet (általában szoktam jelezni a recepteknél), de ha van konkrét, ami érdekelne, kérdezz rá :)

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-07-28 20:53

szia Nyihaj,
nagyon jok a receptek, elmentettem òket, ès ki is probàlom hamarosan òket!!
remèlem tòltesz mèg fel sok sok GM receptet !!
ùdv. évi

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2011-07-29 06:32

Szia Évi!

Örülök, hogy tetszenek a receptek! Remélem elkészítve is ízlenek majd!
Viszont köszönet Neked is, szeretem én is a receptjeidet!
Receptek lesznek még/vannak még bőven - fotónak vagyok híjával, de majd apródonként, ahogy sütöm őket, fotózok és felkerülnek ide szép sorjában mind :)
Hajni