Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zvezda szakács

Zvezda
hozzászólások

adatok:

Profil: Zvezda
Mióta szakács: 2013. 03. 14.
megye / Budapest

mióta főzök:

11 éves voltam, amikor Magyarországra költöztünk, akkor főztem meg életem első levesét, és azóta nincs megállás. Addig sokszor álldogáltam a főző Nagyikám mellett, aki nem győzte hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy még most megtanuljam a főzés csínját-bínját, mert most még meg tudja nekem mutatni, mit hogyan kell elkészíteni, milyen praktikákat és rafinériákat lehet alkalmazni a konyhában. Azóta eltelt már több, mint tizennégy év önálló háztartást vezetek, egyedül kell helytállnom a háziasszony-szerepben. A hosszú idő alatt megtanultam úgy főzni, hogy édesapám mércéje szerint "most már férjhez mehetek", és mivel erre nemsokára sor kerül, remélem jól csinálom! :) 
Nagymamám büszke rám, most már ő kéri el némelyik süteményem receptjét. Hálás vagyok neki, és a szüleimnek is, hogy fiatalabb koromban lehetőségem volt sokat utazni a világban, más kultúrákat és főzési szokásokat megismerni. Talán így alakult ki nálam a félelem teljes hiánya a főzésben. Mindent lehet variálni, mindennel lehet kísérletezni, nincs elrontható étel. Ez is egy művészet, a kreativitást nagyon jól ki lehet élni benne. Jellemző még rám, hogy nagyon sok szláv ételt készítek, mert nem csak isteni finomak, de egyszerűek is. Édesanyámtól tanulom ezeknek az ételeknek az elkészítését, örülök, hogy tőle begyűjthetem annak a sok finomságnak a receptjét, amit ő készített gyerekkorunkban és első kézből láthatom az ő praktikáit is. 
Hát, nagyjából ennyi az én "mióta főzök" történetem! 
 

a hely, ahol főzök:

Otthon

ars poetica a konyhában:

Nincs nagyon ars poeticám, talán annyi, hogy a főzés nem egyenlő azzal, hogy disznóólat csinálunk a konyhából :)

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!