Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (6)
61 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (6)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      viola01
      Hagymafaló / viola01 Tue, 2012-12-11 21:40

      nagyon boldog voltam, mikor megtaláltam az oldaladat! :) remélem sok finom finn recepttel örvendeztetsz még meg!

      Annamari86
      Annamari86 Fri, 2012-04-13 15:54

      Szia!

      Mi egy kis faluban lakunk ami Ylivieskához tartozik. Ez sem egy nagyváros egyébként. Valahol Kokkola és Oulu között jó fent.
      Tegnap megvolt a főzés:). Jól sikerült végül bakonyi csirkét csináltam nokedlivel. Büszke vagyok mer most csináltam először nokedlit ráadásul ugye szaggatónk sincs. Lebeszéltek a túrógombócról anyukám is mondta hogy krémes túróból nem fog sikerülni, meg hát az önmagában nem is elég. Krumplit nem akartam mert mindenhez azt esznek biztos tapasztaltad :). Csináltam már nekik rakott krumplit meg paprikásat is annak sikere volt. A sütéssel még csak most kezdek próbálkozni.
      Köszi majd lehet h. lesz kérdésem mer néha bizonytalan vagyok az alapanyagokkal kapcsolatban.
      Üdv.
      Annamari

      ildikeszabo
      Auringonkukka / ildikeszabo Thu, 2012-04-19 13:12

      Szia!
      Bocsi a késői válaszért, de mindig elfelejtettem! Jó messzire laksz akkor, de a lényeg, hogy szereted!
      Gratulálok a főzés sikeréhez, a bakonyi csirke is nagyon jó receptötlet!
      Ha bármi kérdésed van, nyugodtan felteheted!
      Üdv: Ildikó

      Annamari86
      Annamari86 Sun, 2012-04-08 12:11

      Szia Ildi!

      Segítségedet szeretném kérni. Én is Finno.-ban élek és kezdő szakács vagyok. Felkértek egy helyi újságból (Ylivieska) h. főzzek valamit és írnak róla egy cikket. Ez ilyen állandó rovat náluk. Csak hát mit? Nyilván valami magyarosat szeretnék de nem ilyen pörköltet vagy gulyást sztem azt már mindenki ismeri. Meg olyan kéne ami egyszerű és nem kell hozzá sok minden mert ez egy rövidke cikk lenne :). Na meg a finnek nem szeretik a bonyolult dolgokat.
      Túrógombócra gondoltam csak nem tudom h. rahkából ez működne e? Te csináltál már itt túrógombócot? Én még soha de anyukám szokott otthon. Vagy esetleg van valami más ötleted? Pl. amit főztél és nagy sikert aratott?
      Előre is köszi.
      Üdv: Annamari

      ildikeszabo
      Auringonkukka / ildikeszabo Fri, 2012-04-13 07:07

      Kedves Annamari!

      Nagyon jól hangzik, hogy amit fözöl az be is kerül újságba :) Pontosan hol vagy Finnországban?
      A túrógombóc pont nem tartozik a kedvenceim közé, tehát még soha nem is csináltam. Egyébként maitorahka-ból nem hiszem hogy meg lehetne csinálni, mert túl folyékony. Ha túrós sütiket csinálok én raejuusto-t használok és kicsit összeturmixolom, hogy ne legyenek olyan nagy darabok. Az még ízre és állagra is majdnem ugyanaz, mint a magyar. Szóval ha mindenképp túrógombócot csinálnál, akkor inkább raejuusto-t használj!
      Amit én már itt finneknek föztem és nagyon bejött:
      Sós kaják:
      Brassói aprópecsenye (ugyan hasonló a pörkölthöz, de mégse ugyanaz) vagy gombás aprópecsenye
      Cigánypecsenye
      Stefánia vagdalt (bár eredetileg osztrák recept, igazság szerint a két konyha már nagyon egybeolvadt)
      Édességek:
      Somlói galuska
      Rákóczi túrós (szintén raejuusto-ból)
      Kókuszos kocka (bár nem hinnék el, hogy ez magyaros kaja a kókusz miatt, de ezt még a nagymamáink nagymamája is sütötte)

      Még több ötletem is van, de most hirtelen kora reggel ennyi jutott eszembe!
      Írj nyugodtan, ha van még kérdésed, szívesen segítek