Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babar-G szakács

Babar-G
hozzászólások (15)

adatok:

Profil: Babar-G
Mióta szakács: 2011. 10. 05.


mióta főzök:

Körübelül 10-11 éves korom óta.

a hely, ahol főzök:

Konyhámba, szabadban, és ahol a körülmények is teszik...

ars poetica a konyhában:

"Fözni bárki tud." :) (L'ecsó)

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-02-12 12:37

Kedves Babar-G !

Szeretnék tőled kérdezni. A mascarpone-t mivel lehet helyettesíteni, egy "hétköznapi" süteményhez szívesen használnék ilyet. Egyszer hallottam valahol, hogy natúr krémsajt és még valami, de nem emlékszem rá. Tudom nem egyenértékű, de ha hasonló az íze, akkor is megfelel. Nem minden héten lehet ilyen drága alapanyagot vásárolni. A krém lágysága és íze nagyon bejön, nem szeretjük a túl édes tapadós vajas krémeket. Köszönöm válaszod, Magdolna

Babar-G
Babar-G / Babar-G Mon, 2012-02-13 19:14

Kedves Magdolna!
Jól emlékszel rá a sajtkrémmel, vagy a natúr vajkrém az amivel tudod a legjobban helyetesíteni.Azt szintén ízlés szerint édesítheti a krém elkészítője

szatmári magdolna
szatmári magdolna Mon, 2012-02-13 21:47

Kedves Babar-G

Köszönöm a válaszod, tehát akkor elég a sajtkrém nem kell hozzá keverni vajat vagy tejfölt vagy joghurtot, a natúrsajtkrém elég masszív, hogy lazításként mit adjak hozzá, erre gondoltam. köszi, üdv. Magdolna

Babar-G
Babar-G / Babar-G Mon, 2012-03-12 18:49

Szia kedves Magdolna!

Kicsi megcsúszva...
Talán tejfölt v. joghurtor adnék én hozzá..személy szerint én még nem probáltam ezt a "hamis" mascarponet... azt úgyis kitapasztalja az ember hogy milyen arányban készítse el a krémet

Tisztelettel: Péter

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2012-02-08 21:21

Kedves Szakácsunk!
Kis türelmet szeretnénk kérni a recepteket illetően.
Sok recept érkezett be mostanában hozzánk (aminek természetesen nagyon örülünk.), és mielőtt kikerülnek, korrektúrázzuk, összekapcsoljuk őket az alapanyagokkal….stb.
Nemsokára a receptjeid láthatóak lesznek az oldalon!
Várjuk a többi receptet is!
Jó sütést - főzést kívánunk!
NoSalty.hu csapata

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-02-05 13:24

Kedves Babar-G

Félreérted a helyzetet, le van írva egy recept, ez lehet egy etalon. Mindenki saját izlése, tudása és pénztárcája szerint változtathat rajta. Sok olyan receptet olvastam már, amit ha megcsináltam volna, kb. 2ooo Ft-ra jött volna ki. Kis változtatással ki lehetett hozni a feléből is és a végeredményen nem változtatott. Ezért nem szeretem Stahl konyháját pl, mert sokszor olyanokat ír, amit még beszerezni is nehéz, nemhogy az árakat nézve. Miért nem töltesz fel recepteket tényleg? Mint szakács, elvárható lenne tőled, nemcsak a kötekedés. Az a legkönnyebb.

szatmári magdolna
szatmári magdolna Wed, 2012-02-08 12:14

Kedves Babar-G

Akkor rendben, de azért nem kell elmenni innen, lásd azért Te generáltad a rossz hangulatot. Lehet kedvesebben is írni. üdv. szatmári

Babar-G
Babar-G / Babar-G Wed, 2012-02-08 01:59

Persze!
De töltöttem fel receptet csak várakozik lassan több mint 1 hete...könyörögni meg nem fogok senkinek..;)
Lehet azért nem jelenik meg mert nem adakozom ennek az oldalnak sem..márpedig nem fogok...inkább átmegyek egy másikra pl mindmegette.hu -ra....ennyi! ..nem kényszer a disznótor..;)

Babar-G
Babar-G / Babar-G Fri, 2012-01-20 20:14

Úgye?! :D
De én egyetlen 1 recepthez nem okoskodtam ...;)
Főleg a ehhez a részhez nem írtam olyant "ars poetica a konyhában"... ;)

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-02-05 13:34

Én ezt nem venném okoskodásnak, inkább hozzászólásnak. Nem kötelező úgy készíteni, ahogy itt le van írva. A saját konyhájában mindenki maga dönti el, hogyan fogja felhasználni a receptet. Tényleg miért nem írsz recepteket, tőled elvárható lenne, mivel szakács vagy. Szívesen vennénk a jó ötleteket, de attól még lehet, hogy nem pont úgy fogjuk elkészíteni, lehet, a saját bevált ötletünket is felhasználjuk. Sokszor van úgy, hogy egy ételt többféleképpen készít el az ember, de ez nem jelenti azt, hogy az itt olvasott recept nem jó. üdv.