Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

igaagrav szakács

igaagrav
hozzászólások (2)

adatok:

Profil: igaagrav
Mióta szakács: 2011. 11. 21.


mióta főzök:

Kb. 12 éve.

a hely, ahol főzök:

Leginkább itthon kísérletezgetem, ritkábban az oviban sütünk a gyerekekkel, meg ami jön... :)

ars poetica a konyhában:

Csak kreatívan, a recept útmutató és nem szentírás!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

igaagrav
igaagrav / igaagrav Sat, 2011-11-26 09:19

Szia!

Ne haragudj, totál hülye vagyok, de nem találom a "receptfeltöltés" menüpontot... :( Leírnád nekem pontosan, hogy hogy találom meg?!

Köszönöm szépen!!! :)

igaagrav
igaagrav / igaagrav Mon, 2011-11-21 21:13

Keksz, vagy puszedli

Már kb. három hete "nyomtuk" a súlykontrollt, (értsd: fogyóztunk) amikor elkezdtünk valami süti félére vágyni. Némi keresgélés után találtam rá egy keksz receptre, amit kicsit átalakítottam. Mivel a tesztközönség finomnak minősítette, bekerült a repertoárba, ma pl. kakaós-meggyes változatban fogom kipróbálni!

Tehát:

50 dkg teljes kiőrlésű liszt, v. zabpehelyliszt (én fele-fele arányban próbáltam)

0.5-1 csg. sütőpor (Keksz: 0.5 , puszedli: 1 csg.)

25 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (xilit, folyékony édesítő, v. tabletta feloldva)

2-3 tojás (attól függ, mekkorák)

Fahéj (v. keserű kakaópor)

vanília aroma (elhagyható!)

Tetszőleges belevalók: mandula(forgács), dió, kókuszreszelék, ...

tej : annyi, hogy jó sűrű-tejbegríz állagú legyen a tészta

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport jól összekeverem,

Hozzáadom a cukrot, a (felvert) tojást, a mandulát (v. ki mit!), a fahéjat, a vaníliát, és annyi tejet, hogy a fent említett "sűrű-tejbegríz" állagot elérje a tészta.

Ha kész, min. fél órára hűtőbe rakom. Az utolsó tíz percben bekapcsolom a sütőt, és 200 celsiusosra előmelegítem. Előkészítem a sütőlemezt v. a tepsit, sütőpapírt rakok rá/bele.

A tésztából vizes kézzel golyókat formálok, és kb. 3-4 cm távolságra helyezem őket egymástól. A tetejükre mandulaforgácsot rakok, és vizes kanállal lelapítom a golyócskákat. (puszedlihez: kb 7mm, kekszhez: kb.4 mm) Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm őket.

Elkészítési idő: tészta összeállítása: kb. 10-15 perc + 30 perc pihentetés + 20 perc/adag

(elfogyni lényegesen gyorsabban tud!:)