Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (8)
33 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (8)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   scarlett69
   scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-03-08 18:25

   Szia il-di!
   Írod, h a tejszínes torták, marcipánnal nem burkolhatók...
   Én magam is cukrász vagyok, gyakran sütök rendelésre is, és egyre gyakrabban választanak oroszkrémtortát - marcipánnal burkolva, feketeerdő-tortát, szintén marcipánnal burkolva, tény h egy kis türelmet és időt igényel, de megvalósítható: http://www.nosalty.hu/recept/kis-mentohajo-orosz-kremtorta

   il-di.
   Il-di. / il-di. Thu, 2012-03-08 21:38

   Hát igen, erre a macerára gondoltam én is... Na meg az elázásra, így a tartósságra is. Persze nincs lehetetlen, minden megoldható. Örülök, hogy szakmabelivel is összelehet futni ezen a honlapon, és eszmecserére is sor kerülhet :) Én három gyerek édesanyjaként már hosszú évek óta nem dolgozom a szakmában, de neked további sikereket kívánok! Köszi a hozzászólásodat! Üdv.: il-di.

   becseiagi
   Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2010-03-25 22:04

   Köszönöm Il-di! Nagyon mutatós és kreatív. Azt hittem, hogy van valami külön receptje a benne lévő krémnek és az alatta megbúvó tésztának. Na akkor majd elkészítem. Te milyen marcipánt szoktál használni, és hogy szoktad kinyújtani?

   il-di.
   Il-di. / il-di. Fri, 2010-03-26 13:28

   Kedves Ági!
   A Szamos marcipánt szoktam használni, azt már szinte minden nagyobb áruházban lehet kapni kb. 10 dkg-os tömbökben és színesek is vannak. Ha jól emlékszem, 15 dkg-ot használtam erre a tortára. A nyújtás nagyon egyszerű; liszt helyett porcukorral dolgozunk ugyan úgy, mint a tésztát, nyújtófával 1-2 mm vékonyra nyújtjuk a marcipánt. Ha elérted a kellő méretet, ráhelyezed a tortára és a kezeddel szépen elsimogatod, az oldalán a fölösleges részt kivágod, levágod. Az orr részt én krémmel alakítottam ki és akkor jó igazán ezzel a marcipán beborításos módszerrel dolgozni, ha előtte jól megdermedt már a torta a hűtőben, tehát nem folyik a krém.
   Ezt a tortát egyik farsangra készítettem, tombola nyeremény volt. Azt hiszem nagyon örült a nyertes :)
   Biztos vagyok benne, Te is el fogsz valakit kápráztatni ezzel a tortával :) Üdv.: Ildi

   il-di.
   Il-di. / il-di. Thu, 2010-03-25 21:57

   Kedves Ági!
   Ennek a farsangi tortának nincs külön receptje, bármilyen tortával elkészíthető, kivéve tejszínes, mivel az a marcipánt eláztatná. A marcipán dísz elkészítése nem ördöngősség, vágj bele bátran!
   Üdv.: Ildi

   il-di.
   Il-di. / il-di. Sun, 2010-03-21 22:09

   Kedves amam!
   Ezzel teljesen egyetértek! Ha idő van, kedv is van. Ha kedv van, már jön az ihlet is. Csak ez az idő, ebből lenne legalább 2x annyi... ;) Üdv.: Ildi

   amam
   Amam / amam Sat, 2010-03-20 15:14

   Szia Ildi!
   Szerintem szégyenkezésre semmi okod, mert mindenki így van ezzel: néha öröm, néha nyűg a konyha.
   Én is akkor élvezem igazán a dolgot, ha van időm, kedvem, ötletem - és hálás közönség.