Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)
34 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (2)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      dadimami
      dadimami Fri, 2018-11-09 23:29

      Kedves Java!
      A hideg kapormártásod (elkészítettem, finom) receptjénél említed, hogy nagyon szereted a kaprot, ezért írok ide, (meg azért mert nem tartom helyénvalónak, hogy a te recepted alá írjak sajátot) nem tudom ettél e már kapros krumplit, nálunk igen gyakran kerül az asztalra. Mint a petrezselymes krumplit készítem, csak nem az általában szokásos módon, kuktába teszem a zsiradékot, én olajat, rá a krumplit, ami nem feltétlenül újkrumpli, erre jön a jó nagy csokor kapor összevágva és só (víz egy csepp sem) összekeverem, majd lezárom a kuktát és gázra láng elosztó vaslapot teszek a kukta alá, majd nagyobb lángon hagyom míg a kukta nem jelez, hogy nyomás alatt van, innentől kezdve 5 percig hagyom takarékon párolódni, majd lezárom a gázt.
      Ekkor már akár meg is lazíthatom a kukta zárását, majd amikor megszűnt a nyomás a kuktában készen van. Így jó parázs lesz a krumplink, nem fő ki az íze a főzővízbe, amit esetleg ha éppen nem kell felhasználnunk akár kiöntetnénk. Ilyen módon szoktam, krumplit készíteni egyéb fűszernövényekkel is, mint a kakukkfű, zsálya, rozmaring, de még zellerzölddel is csináltam. Nem fogod megbánni, ha egyszer elkészíted. Férjem szerint a kapor a szent növényem, mert képes vagyok átültetni, ha olyan helyen van ahol nem kellene, ismerőseimet, (lakótársaimat) is ellátom vele, amikor csak tehetem.
      üdvözlettel: Margó