Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (46)
166 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (46)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      hankorobi
      hankorobi Sat, 2019-01-12 11:50

      Szia Kornél!
      Profi a töltött karaj!!! Nagyon jó, hogy kivágod a közepét, nem csak felszúrod.
      Köszönöm. Visszakaptam a jókedvem a töltött karajjal kapcsolatban.
      Sok sikert!
      Robert

      barbibarbi
      barbibarbi Wed, 2016-08-10 11:28

      Kedves Kornél! Most láttam a malacsütő receptedet! Neked van ehhez felszerelésed? Esetleg nem vállalnál olyat, hogy másnak is megsütsz egyet Pesten? Nagyon köszönöm!

      dadimami
      dadimami Sat, 2014-02-15 00:02

      Kedves Kornél!
      Megfogadtam a tanácsodat hurkasütés ügyben, - most került rá sor - az alacsonyabb hőfok bevált.
      Köszönöm.
      Üdv: Margó

      dadimami
      dadimami Sun, 2013-12-15 19:02

      Kedves Kornél!
      Bocsi, hogy itt is zavarlak, de a croissantnál nem akartam előhozakodni a kérdésemmel, hurkasütésről van szó, nekem mindig kireped és nem tudom mit nem csinálok jól, megszurkálom, forró sütőbe teszem (zsiradék nélkül, mivel úgyis kisül belőle) fedetlenül sütöm, a tüzet kissé mérsékelve itt is úgy 10-15 perc után.
      Arra gondoltam, hogy talán nagyon lágy a töltelék? (a sváb zsemlés hurkát szeretjük, ízletesen készítik, de lehet, hogy sok gőz keletkezik benne ami a szurkálás dacára sem tud távozni, ezért lesz robbantott, kanállal kupacolható étek.
      Kérlek, hogy adjál tanácsot hogy süssem, hogy jó legyen. Válaszodat előre is köszönöm.
      üdv.: Margó

      demene
      demene Fri, 2014-01-31 15:20

      Kedves Margó !
      Érdekes ez a kirepedés. Ha házi készítésű hurkát, kolbászt sütök, sosem reped ki, akár sütőben, akár lábosban sütöm. Szurkálom, kis idő után szétdarabolom, hogy szélei is jól megsüljenek, és nem reped, nem folyik szét.
      De sajnos a boltban vásároltakkal nem így van.

      dadimami
      dadimami Sat, 2014-02-01 00:37

      Kedves Demene!
      Abban egyetértünk, hogy a házi készítésű jó hurka nem reped ki, gond ezek után csak az, hogy igazi házi hurkára nem tudok szert tenni.
      A hurka, ill. pecsenyesütőknél nagy valószínűség szerint nem házi készítésű hurkát sütnek és náluk sem reped szét, úgy aligha lenne vevőjük, ha kanállal adagolnák. Nyilván a megoldás amit Kornél ír, hogy bő zsiradékban, de alacsonyabb hőfokon sütni. Legközelebb majd ezt a módszert fogom kipróbálni, miután sajnos már nincs akitől kóstolót kapnánk, jófajta házi hurkát, kolbászt.
      Köszönöm az észrevételedet.
      Üdv: Margó

      salumeria
      Kornél / salumeria Sun, 2013-12-15 23:57

      Nehéz dió a hurka, de van megoldás.
      Az egyik az, hogy semmit nem teszel alá, csak kevés vizet, azzal fog keveredni a kisült zsír. Szurkálni muszály, mert anélkül nem tud eltávozni a zsíradék.
      Megoldás még a sütési hőmérséklet: inkább tovább legyen bent alacsony hőmérsékleten.
      Lehetőség továbbá, ha annyi zsíradékban sütöd, hogy elmerül benne teljesen. (kolbászsütők is így készítik) Itt is alacsonyabb hőmérsékleten készül, egyfajta konfitálással. Viszont ez a megoldás a sütő zsíradék miatt költségesebb.
      Ebben az esetben nem kell szurkálni sem.

      Remélem segítettem, próbáld ki.

      Üdv.: K.

      dadimami
      dadimami Sat, 2013-12-28 23:36

      Kedves Kornél!
      Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni mindkét ajánlott módozatot, bízom benne, hogy beválik. Majd a tél vége felé sort keríthetek rá, most kissé elteltünk a hurkával, és még jöhet a kocsonya is előbb, azzal már csak a hidegre várok, mert erkélyem nem lévén, a hűtő kapacitás kicsi, így marad a kocsi ahová kivihetem megaludni, és tárolni ha elég fagyos az idő. Viszont - hála neked - akkor már tudni fogom, hogy csináljam, hogy ne durranjon ki.
      Köszönettel és üdvözlettel, jó szilveszterezést, és Boldog Új évet kíván: Margó

      Gabys
      Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 19:50

      Ha elolvasnád, nem maradnál le + 1 dícséretről:) Mindenki ide írt, én juszt is oda:))))

      Gabys
      Gabys / Gabys Mon, 2013-11-04 20:22

      Ok, ok:) Most már látom, de mivel nem válaszként irtál, így izgultam, hogy lemaradtál a mai nap bőséges és megérdemelt dícshalmaz egy pici darabjáról:)

      niko80
      Nikóka / niko80 Mon, 2013-11-04 16:20

      Gratulálok a hét szakácsa címhez!!!!!Látszik hogy tényleg szívvel-lélekkel főzöl.Szuper jó dolog ha egy férfi tud és szeret is főzni. Szerencsések akik ehetik és kóstolhatják a finom ételeidet.Én is az vagyok mert a férjem is szívesen főzz ha itthon van.További jó főzést és kellemes hetet kívánok.

      marti48
      Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-04 12:39

      Kedves Kornel!

      Szivböl GRATULALOK!!! Vegre egy "NemHobbyShef" jobbnal-jobb föztjei nyertek el a Het Szakacsa cimet! :) Mar korabban is irtam, hogy nagyra ertekelem fözö-tudomanyodat!

      Tovabbi sok sikert kivanok, üdvözlettel: Marti

      Control
      Control Mon, 2013-11-04 12:15

      Gratulálunk a hét szakácsának!

      Köszönjük az eddigi finom recepteket, és örömteli napokat kívánunk.
      Üdv: Éva

      marti48
      Marti48 / marti48 Tue, 2013-09-24 19:34

      Kedves Kornel! Witch hivta fel a figyelmemet a Kebab receptedet ajanlva, es nagy örömömre, "aranybanyara" talaltam az oldaladon! Gratulalok, es biztos, hogy gyakran benezek Hozzad egy-ket jo receptert!

      Üdvözlettel: Marti48

      balildi
      Balildi / balildi Thu, 2013-08-01 18:00

      Szia Kornél!!
      Nemrég olvastam egy receptedet amiben rózsaborst használtál. Áruld el légyszi, hogy hol lehet kapni, mert sehol nem találtam.
      Köszi a segítséget
      Ildi

      salumeria
      Kornél / salumeria Fri, 2013-08-02 00:42

      Kedves Ildi,

      én még olaszországban vettem egy nagy dobozzal, azzal "melózok" még mindig. Őszintén szólva komolyabb fűszerboltokban illene, hogy legyen, azon kívül mintha a metro-ban is láttam volna már.
      Üdv.: K.

      balildi
      Balildi / balildi Fri, 2013-08-02 17:30

      Szia "salumeria"

      Köszi a válasz, de mit értesz komolyabb fűszerboltok alatt? Én már mindenféle közértben voltam de sehol semmi.
      üdv Ildi

      zsuan1982
      zsuan / zsuan1982 Wed, 2013-04-24 17:23

      Szasz Kornél, jövő héten csinálok őzpörköltet bográcsban. Kérdéseim a következők: muszáj bepácolni? Mennyi ideig főzzem kb. ? Köszi előre is

      salumeria
      Kornél / salumeria Wed, 2013-04-24 17:34

      Hali,
      A pácolás szerintem nagyon fontos, egyrészről puhítja a húst, hamarabb fog főni, másrészt ízesebbé válik a páclében található fűszerektől, zöldségektől. Hogy mennyi ideig fog főni, az annak a függvénye, hogy pácolod-e, illetőleg mennyi idős volt a jószág. Értelemszerűen a fiatalabb hússal jársz jobban. Amit nemrég főztem, azt a húst egy hétig pácoltuk, és 2 óra alatt el is készült. (mondjuk fiatal állat volt) Ha nem pácolod, mindenképpen hosszabb főzési idővel számolj, és erőteljesebben kell az ételt fűszerezni. A kostoláskor pedig fogod látni, milyen állapotban van a hús, mennyit kell még főznöd. Üdv.: Kornél

      csato
      csato Wed, 2011-08-03 21:01

      Szia!

      Ma valahogy idekeveredtem,és az összes recepted elolvastam!Hát igen zseniálisak!!!És tényleg kivétel nélkül mind azok!Na nálam itt kezdődik a főzés!Élveztem,köszi!
      üdv Csató

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-02-12 18:55

      Kedves Kornél!
      Szeretnék segítséget kérni tőled.A malacsütő szerkezetedről tudnál e nekem képet küldeni, mert a párom nagyon szeretne egy ilyet építeni. A lányom ballagására szeretnénk malacot sütni. Nagyon tetszik az a szerkezet ami neked le van fényképezve.Esetleg ha méreteket is megadnál nagyon megköszönnénk. Üdv Sárvári Mária
      e-mail:maria_0725@freemail.hu

      salumeria
      Kornél / salumeria Sat, 2011-02-12 21:00

      Kedves Mária,

      Szívesen segítek, amiben tudok, azonban két akadály is adódik jelenleg.
      Egyrészt a sütőm a balatonon van, ahol csak nyáron vagyunk, másrészt nem én építettem, én is készen vásároltam.
      Ha az segít, esetleg a felépítmény, illetőleg a mechanizmus tekintetében tudnék némi leírással szolgálni, de azok is csak általánosságban, különösebb méretek nélkül állnak rendelkezésre.
      Ha ez ebben a formában segítség lehet, azt szívesen átküldöm Neked.
      Üdv.: Kornél

      sasika
      sasika / sasika Wed, 2011-02-02 05:56

      Kedves Salumeria!

      Csak egy pár mondatban szeretnék reflektálni a hozzászólásodhoz.
      A leírtak szerint nem járhattál mindenhol Olaszországban, mert sok ellentmondás van benne. Az olajban igazad volt, de mivel ez egy magyar oldal, és sok kezdő, illetve nem igazán tehetős ember is olvassa a recepteket, nem írhatom oda, hogy csak is a kb. 1800 ft-os(!) olíva olajat használják. Én sem akarok kötekedni, de abból is látszik, annyira Te sem értesz hozzá, hogy például a tésztára egyáltalán nem tértél ki. Ha már ennyire benne vagyunk, azt is lehetne kézzel, házilag készíteni és frissen kifőzni. Ez az oldal nem (csak) mesterszakácsoknak készült! Ezt érdemes figyelembe venni, mielőtt kritizálnád a másikat. A paradicsomra és a fűszerekre most ki sem térek, mert az úgy ahogy van, KUKA! Ahogy néztem a lapodat hobby szakácsnak mondod magad. Nem is tudom, hogy gondoltad kirakni ide egy ilyen hozzászólást? Azt is láttam, hogy elég sok recepthez van egy-két rossz szavad. Ezek helyett inkább több tanulásra fordítsd az idődet. Én tisztességgel kijártam az iskolát, amit jeles vizsgáimmal zártam. Nem hiszem, hogy szükségem lenne a tanácsaidra! Ha még valami kérdésed lenne velem kapcsolatban, akkor fordulj nyugodtan Buday Petihez, mert vele (is) dolgoztam...
      Még egy-két jó tanács számodra:
      - ha hozzászólsz valakinek a receptjéhez, akkor az úgy ildomos, ha vállalod mellé az arcod és nem egy gyerek fotóját rakod ki a lapodra...
      - a lapodon valós adatokat adj meg, mert az ott lévő weboldal nem létezik...
      - ami meg bántja a szemedet, nem kell nézned és főleg nem hozzászólnod...

      Üdv:
      Sasika

      salumeria
      Kornél / salumeria Wed, 2011-02-02 10:29

      Kedves Sasika,
      Úgy látom a leírtak értelmezése nem az erősséged.
      Először is ez egy fórum, ahol mindenki azt ír le, amit akar, tehát ha van véleményem, azt szabad elmondani, illetve leírni, mert veled ellentétben lehet, hogy mások tudnak olvasni a sorok között.
      Másodszor én azzal is kezdtem, hogy nem kötekedni akarok, de észrevételeimet, illetve az évek alatt kialakult tapasztalataimat megosztottam, ezek szerint te besértődtél rajtuk, de lehet, hogy másoknak ezek ettől még hasznosak. Hozzáértő emberek is vannak ezen az oldalon, bízzál benne, el fogják tudni dönteni, hogy az általam leírtak megállják a helyüket, vagy sem.
      Harmadszor pedig nem értetted meg a lényeget, hiszen nem az általam felvetett "kérdésekre" válaszolsz:
      - a ragu receptjéhez szóltam hozzá, nem pedig ahhoz, hogy milyen tésztával kell enni
      - a paradicsom kérdés és a fűszerek valóban kuka, egy olasz sosem használ egy azon ételben oregano-t bazsalikommal, önmagában sűrített paradicsomot pedig egyáltalán nem
      - az olaj mellett, szerepel még vaj is, második opcióként stb.
      Ha nem tévedek, ez nem a Buday receptje, hanem a tied, nem tudom miért kéne hozzáfordulnom ebben a kérdésben.
      Magyarul mondva szépen elbeszélsz a lényeg mellett.
      Végezetül csak egy dolog: az én kommentem sosem születik meg, ha te nem írod le az EREDETI szót. Ezt próbáld megérteni, mert ez a lényeg! Ne hülyíts embereket!
      A rendőr jótanácsaidat pedig nem minősíteném...
      Szép napot neked!

      sasika
      sasika / sasika Wed, 2011-02-02 10:37

      Kedves Salumeria!
      Ezzel a hozzászólásoddal megint magadat minősítetted... Egyáltalán nem sértődtem meg, de azt kikérem magamnak, hogy "hülyítem" az embereket!
      Ne is haragudjál, én ennyi időt és energiát tudtam Rád és az idétlen hozzászólásaidra fordítani! Nagyobb vagyok én annál, hogy ilyenekkel foglalkozzak!
      Kellemes napot!

      strawberry
      Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-08-30 21:35

      Szia Kornél! Illetve salumeria (az előbb válaszoltam Neked a brownie-mnál, és emlékeztem, hogy ez a "pacalpörköltös pasas"- remélem, nem sértődsz meg!!!! :)))) de a keresztneved elfelejtettem, hát eljöttem ide. És megnéztem a boltod weboldalát. Minden elismerésem, a legőszintébben. Imádom az olasz konyhát, meg az igényes boltokat, és ez a kettő együtt...nekem életem nagy beteljesületlen álma egy delikátesz bolt, de ahol mi lakunk, nagyon durván felejtős a téma...talán majd egyszer. Viszont a főzősulimhoz alkalomadtán szükségünk lenne ilyen alapanyagokra, ha esetleg tudnál nekünk segíteni abban, hogy ne csak nagy tételben tudjunk rendelni, mert nekünk nem kell olyan sok, az nagyon nagy segítség lenne. Zargathatlak majd, hogy megoldjunk egy postai utánvétes szállítást? Kifizetődőbb lenne, ha nem kellene felutaznom érte Pestre...Üdvözöl: Juci

      salumeria
      Kornél / salumeria Mon, 2010-08-30 22:18

      Kedves Juci,

      Köszönöm a dicsérő szavakat, igazán.
      Igazából az üzletet jelenleg bezártuk, át szeretnénk költöztetni valahova másfelé, mert nem mondanám, hogy jó helyen volt, másfelől nem tudtuk kialakítani a konyhát, ami viszont (mint utóbb kiderült) elementáris igény lett volna.
      Szóval, jelenleg "lebegünk", remélem nem túl sokáig. Természetesen, ha megoldódik, és meg van, hogy hova kerülünk, szívesen segítek Neked, amiben tudok.

      Üdv.: Kornél

      salumeria
      Kornél / salumeria Mon, 2010-06-07 21:41

      Kedves Eszter,

      Nagyon aranyos vagy, nem tűntem el, csak elfoglalt vagyok az utóbbi időben.
      Az üzletünkben főzök minden délben olasz tésztákat, megjegyzem egy fényképező nem ártana, mert állítólag jó kajáink vannak...:o)

      Igyekszem pótolni a "mulasztást"....:o)

      Üdv: K.

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Mon, 2010-06-07 19:20

      Szia Kornél!
      Nagyon eltüntél! Minden rendben?
      Várjuk ám a sok jó finomat. Biztos van még... :-)
      Üdv:
      Eszter