Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (60)
90 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (60)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2020-05-09 09:34

   Kedves Barátaim!
   Szomorú szívvel tudatom veletek, hogy a profilképemen látható Putyika cicámat el kellett altatnom. 16 éves volt és hónapok óta nagyon beteg. Iszonyú nehéz volt búcsút venni tőle, mert 16 évig volt a barátnőm. Amikor magunkhoz veszünk egy macskát, már akkor tudjuk, hogy az ő élete véges a miénkhez képest. De ezzel a tudattal is hatalmas öröm együtt élni velük.
   Koszider

   Finimini
   Finimini / Finimini Fri, 2020-06-05 10:00

   Kedves Koszider, éppen a borsólevesed receptjét olvastam, mert azt készülök főzni, amikor láttam a szomorú hírt. Részvétem a cica miatt, nagyon sajnálom, de el kell engedned abban a tudatban, hogy boldog élete volt melletted.

   Koszider
   koszider / Koszider Fri, 2020-06-05 10:20

   Köszönöm, én is így gondolom. Meg itt van vigasztalásként Nyafi, aki 6 éves és irtó sok figyelmet követel magának.
   Üdvözlettel: Koszider

   dadimami
   dadimami Sat, 2018-03-17 14:11

   Kedves Koszider!
   Egy régi túrkevei nyár kajás emlékét szeretném megosztani veled. A piacon szép karfiolt látva kértem a nénémet, hogy főzzünk karfiollevest, mire ő, ha elkészíted kislány, mert mi nem szoktunk olyat. Így is lett, neki is és a kisfiának ízlett, annyira, hogy kétszer is evett belőle. Majd mikor a gyerek édesapja hazajött a munkából, azzal fogadta, hogy a Margitka milyen finom karfiollevest főzött ebédre. Mire az édesapa csak ennyit mondott "kecskének való a fiam", ezekután a kisfiú többet nem ette meg. Ennyit az ízlés formálásról.
   Mi viszont azóta is szeretjük, persze emberes gríznokedlivel.
   üdvözlettel: Margó

   dadimami
   dadimami Mon, 2018-01-22 21:03

   Kedves Koszider!
   Katharosz karalábés tésztájánál láttam a hozzászólásodat, és mivel írtad, hogy szereted is a karalábét, de ezt még nem ismerted. Mivel előttem írtál, így már nem láthattad az én írásomat, amit csak azért sajnáltam, mert akkor most nem írnék ide. A lényeg egy másik felhasználása a karalábénak a rétes töltelékként. Furcsán hangzik, de olyannyira finom, hogy ha meg nem mondjuk annak aki fogyasztja, nem jön rá, hogy az nem káposztás rétes, hanem karalábés. A készítése ugyanaz, mint ahogy Katharosz is leírja a karalábész tésztához. Ha kedvet kaptál hozzá, próbád ki, nem fogod megbánni.
   Üdvözlettel: Margó

   Koszider
   koszider / Koszider Mon, 2018-01-22 21:58

   Kedves Margó!
   Nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hozzászólásodra, mert valóban nem láttam. Pedig nagy kár lenne, mert a karalábé nekem tényleg mindig jöhet - a szomszédasszonyom azon nevet, hogy nálam bármilyen leves úgy kezdődik, hogy végy egy karalábét... Nyersen is eszem, bár azzal vigyáznom kell, mert ég tőle a gyomrom (mindentől, édességtől, paradicsomtól, káposztától, likőrtől, a köhögésre szedett lándzsás útifű-sziruptól, tényleg bármitől).
   Még egyszer köszönöm: Koszider

   dadimami
   dadimami Tue, 2018-01-23 10:50

   Kedves Koszider!
   A karalábét én is szeretem nyersen is, nekem nem ég tőle a gyomrom, de nagyon felfúj, mint minden "k" betűs. Egyébként ez a Gigant fajta őszre akár 5 kg-osra is megnő. Pár db-ot télire a földbe teszünk, mint ahogy régen prizmába tették, de a vízóra akna is megfelelő e célra. Megpucolni nem könnyű, a gyökerét még ásóval le kell csapni és ezáltal az alsó felén bereped a héja, (ami ott kb 1 cm vastag), így a repedések mentén le lehet pattintgatni róla a héj darabokat. A többit pedig deszkán kb. 3 cm-es szeletekre vágom, utána könnyű lefejteni róla héjat, ott már nem olyan kemény. Egy-egy ilyen méretes "jószág" ledöfése után vagy szétosztogatom a családban, barátnak, szomszédnak és ha még sok marad, az feldolgozás után mehet a fagyasztóba. Karalábés tésztának, vagy egy rúd rétesnek egy 500 g-os margarinos doboz elegendő.
   Legközelebb szeretném rakottasnak is kipróbálni, tenyérnyi félcentis szeletekre vágva, előfőzve, párolt darált hússal, rizzsel elkészítve nem lehet rossz.
   üdvözlettel: Margó

   Koszider
   koszider / Koszider Tue, 2018-01-23 11:12

   Ne is mondd! Van egy nagyon kedves kertész barátom, elsősorban dísznövényeket termeszt, de szokott mást is. Egyik alkalommal megkérdezte tőlem, hogy kérek-e karalábét. Mondtam, köszönöm, de nem kell sok, 4-5 darab bőven elég (teljesen gyanútlan voltam). Erre begörgetett hozzám 5 darab akkora karalábét, mint egy focilabda, majd hanyatt estem, fogalmam se volt, hogy a karalábé ekkora is lehet. De isteni finom volt, olyan zsenge, mint a májusi testvére. Mondanom se kell, az összes szomszéd két hétig karalábét evett - a 2. emeleten lakom, nincs pincém, ahová eltehetném a szerzeményt. Azóta nagyon óvatos vagyok, ha Zsolt felajánl valamit - legutóbb kaporral "házalt", de azt is ipari mennyiségben, a "kis" kapor nála egy ölnyi adag.
   Rakott karalábét már ettem, finom, nem én csináltam, de azzal a bizonyos V-gyalu nevezetű szeletelővel volt hasábokra vágva és úgy megpárolva., a többi ugyanúgy, mint a rakott karfiol vagy kelkáposzta.
   Üdvözöl: Koszider

   dadimami
   dadimami Wed, 2018-01-24 15:47

   Kedves Koszider!
   Jót nevettem a "nem kell sok, 4-5 db bőven elég" -en.
   Jó, hogy a kaprot említed, (kertem szent növénye) télire összevágva sokat fagyasztok le. Én is ellátom a szomszédságot, panelben lakom és volt amikor arra vetemedtem, hogy a postaláda tetejére tettem ki a szomszédoknak kovászolás idején. Hálásak voltak érte.
   Nem tudom ettél e már kapros krumplit? ha nem, akkor ez ellen sürgősen tenni kell.
   Én kuktában készítem, így a legegyszerűbb és nagyon finom. Belerakom a kuktába az összevágott krumplit, némi zsiradékot (ami lehet olaj, vagy vaj, margarin amit akarsz) és egy jó nagy csokor vágott kaprot, megsózom és lezárom a kuktát, lángelosztót 1/2 cm-es vaslapot teszek a gázra és alágyujtok, amikor jelez a kukta, hogy nyomás alatt van, onnantól kezdve 5 perc elegendő lezárom a gázt és otthagyom a forró lapon. A bilincs meglazítása után amint a gőznyomás megszűnik kész a krumpli, finom parázs.
   Ezzel a módszerrel már különböző fűszernövényekkel is készíttem krumplit, mint a zsája, rozmaring, kakukkfű, oregano, sőt zellerzölddel is finom. Ajánlom kipróbálásra.
   Sokkal egyszerűbb elkészítési mód mint a vízben főzés, vagy olajban sütés, stb., és a lehető legjobb eredmény. Apukám evett vagy 50 éve Lengyelországban ilyet és azóta mi is készítjük, a férjem többnyire ezt kéri köretként.
   üdvözlettel: Margó

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 12:27

   Kedves Koszider!
   Végre megtaláltam ezt az oldalt, szerencsére még időben. :)
   Áldott, békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok, és egészségben, kitartásban, boldogságban bővelkedő új esztendőt kívánok!!!!!! :) :D
   Éva-Anyóca

   Koszider
   koszider / Koszider Mon, 2013-12-23 13:22

   Kedves Éva-Anyóca!
   Jókívánságaimat elsütöttem a ragulevesnél, de itt is megismétlem: békés, nyugodt, vidám karácsonyt kívánok az egész családnak!
   Üdvözöl: Koszider

   Koszider
   koszider / Koszider Tue, 2013-06-04 07:52

   Meg kell veletek osztanom, mert úgy megörültem neki. Valami receptet keresgéltem a neten, amikor beleszaladtam egy blogba, ahol ezt írta a tulajdonos: "A NoSaltyn olvastam Koszidernél a receptet..." Hát, egészen megilletődtem. Még azt se szoktam meg, hogy itt 430.000 olvasták a receptjeimet (őrület, micsoda szám), de most találkoztam először azzal, hogy "kívülálló" is merített belőlük. Nagyon jól esett!

   dadimami
   dadimami Sat, 2013-12-21 00:07

   Kedves Koszider!
   Gratulálok, és együttérzek veled, jó érzés ha ilyen formában említik az embert, ez elismerés. Gratulálok a sok recepthez, - és külön a kiváló étel fotókhoz - amit feltettél ide, mindannyiunk örömére. Jó sok munkádba került, de nyilván kedved is lelted benne, ami persze nem von le az értékéből. Az eredmény magáért beszél, tényleg lenyűgöző, hogy ennyien olvassák a receptjeidet. Ezentúl gyakran fogok ide látogatni, egy-két receptedet már mentettem, de most nincs időm, inkább sütni kell, csak célirányosan keresni, egy-két nap és karácsony, amit kívánok, hogy szép legyen neked, és szeretetteljes.
   üdvözlettel: Margó

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2013-12-21 01:27

   Kedves Margó!
   Köszönöm kedves soraidat! Igen, azért (is) szeretek főzni, mert gyors a visszajelzés: ha üres a tányér, jó munkát végeztem, és a jól végzett munka öröm.
   Engem is elnyelt a karácsony, tervezem a menüt, fényezem a lakást, de nincs is ennél jobb időtöltés.
   Boldog karácsonyt kívánok!
   Koszider

   Lobita
   Lobita Sat, 2012-02-18 22:37

   A végén szalagosfánk lett gözgombóc helyett.Nem tudom mit rontottam el elözöleg de most olyan lett a ´massza hogy büszke lettem.Mától fogva csak így fogom elkészíteni minden masszát.Köszönöm.Üdvözlet Spanyolországból.

   Koszider
   koszider / Koszider Sun, 2012-02-19 00:25

   Ez igen, gratulálok! A fánk talán a legkényesebb kelt tészta, ha az sikerült, minden sikerülni fog!
   Üdvözlet Szolnokról! Koszider

   Lobita
   Lobita Sat, 2012-02-18 13:53

   Hello.lenne egy kérdésem,remélem tudsz segíteni.múltkor knédlit készítettem de a tészta nagyon tömör lett,szeretnék gözgombócot készíteni de félek hogy a tészta nem fog sikerülni.mi lehet az oka hogy nem lesz lágy a tészta?remélem tudsz segíteni.elöre is köszi

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2012-02-18 17:32

   Kedves Lobita!
   Sajnos, nem biztos, hgy jó helyen kopogtatsz, mert sem knédlit, sem gőzgombócot nem csináltam még sosem. Csak általában tudok hozzászólni a kérdéshez, hogy hogyan működik a kelt tészta. Először is biztos, hogy mindennek melegnek kell lennie: a lisztnek, a tojásnak, a tálnak, a konyha levegőjének, vagyis tényleg mindennek. (Nem forrónak, hanem szobahőmérsékletűnek, mindent vegyünk ki a hűtőből és a kamrából, legalább egy óráig tartsuk a szobában.) Fél kiló lisztre kb. 3 dkg élesztő szükséges, ha kevesebb, nem lesz elég levegős, ha több, túlkel és szalonnás lesz. Először jól fel kell futtatni az élesztőt (langyos tejben, csipet cukorral), aztán magát a bedagasztott tésztát is alaposan meg kell keleszteni - ez egy óra általában. A tészta lágyságát tejjel állítjuk be, fél kiló liszthez kb. 3 dl tejet számítva (ebben benne van az is, amiben felfuttatjuk az élesztőt!) már lágy tésztát kapunk. A tojás tartást ad a tésztának (1-2 darab kell mindössze) a kevés olvasztott vaj pedig ízesíti - ez is lágyítja. Nagyon alaposan ki kell dolgozni a kelt tésztát: addig kell gyúrni-gyömöszölni, míg az első légbuborékok megjelennek benne, ezután kelesztjük. Lehetséges, hogy a gőzgombócot érdemes kétszer is keleszteni: egyszer megkel, jól átgyúrjuk és rövidebb ideig (kb. 20 perc) újra megkelesztjük. Ettől biztosan lágy lesz!
   A knédliről semmit sem tudok, eddig csak ettem. De úgy gondolom, ennek a tésztája nyers állapotban nem lehet túl lágy, mivel maga a kifőtt knédli is sűrű állagú.
   Remélem tudtam segíteni, de ha még mindig bizonytalan vagy (az én knédli-tapasztalatom bizony édeskevés), keress rá a keresőben valakire, aki már csinált ilyet!
   Üdvözöl: Koszider

   Lobita
   Lobita Sat, 2012-02-18 19:04

   Köszönöm szépen a válaszodat.Nekiállok és majd megírom hogyan sikerült.Üdvözlettel,Lobita

   Adrien
   Adrien Sat, 2012-01-28 09:57

   Szia kedves Koszider!
   Egyik recepthez való hozzászólásodban olvastam, hogy főztél régi Mesterkuktából.
   Anno gyűjtöttem őket, de egy költözésnél eltűntek. Van egy recept, ami fontos lenne számomra, fiam nagyon szereti. Valami olyasmi volt a neve: Tournedos gombán, burgonyakrokettel.
   Ha esetleg összefutnál vele, és elküldenéd nekem, nagyon sokat segítenél.
   Köszönettel: Adrien

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2012-01-28 12:30

   Kedves Adrien!
   Eddig tartott (10 perc volt) és megtaláltam a receptet! (Ugyanis egy korai számban volt, a 6-osban, így csak 5 füzetet kellett átnéznem.)
   Ez az e-mail címem: koszider@gmail.com, ide írj és válaszként elküldöm a receptet beszkennelve, jpg-file-ként. Ha valami miatt nem jó a jpg (pl. nem tudod megnyitni), azt is írd meg, és akkor csak simán leírom a receptet.
   Ugye, erről van szó: sertés szűzpecsenyéből van, amit vastag szeletekre kell vágni, és a fotón egy nagy tálra van rendezve, alatta gombaragu, mellette a krokettek.
   Üdvözöl: Koszider

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2012-01-28 11:55

   Kedves Adrien!
   Igen, megvan a Mesterkukta. Megkeresem és ha megkerült a recept, jelentkezem!
   Koszider

   Koszider
   koszider / Koszider Fri, 2011-12-23 09:55

   Kedves Éva-Anyóca!
   Nagyon köszönöm a jókívánságokat, szeretettel üdvözlöm a családodat és vidám, nyugodt, igazi meleg családi karácsonyt kívánok Nektek!
   Koszider

   Koszider
   koszider / Koszider Wed, 2011-11-02 21:42

   Kedves Mindenki!
   Üzenem minden kedves idelátogatónak, hogy egyenlőre még nem látom a hozzám beérkező üzeneteket és értesítőt se kapok róla. Remélem, ez idővel javulni fog, addig is kérem türelmeteket!
   Üdvözlettel: Koszider

   Két héttel később: Javult a helyzet, már jönnek az üzenetek - bár azt még mindig nem tudom, hogy ha én írok valakinek (tehát nem az én receptemről van szó) és válaszol, az honnan fog kiderülni - de majd meglátjuk.

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-17 21:15

   Kedves Koszider!
   Egyáltalán nem unlak, ezt fel se tételezd, és nem bánom, hogy Te jelensz meg, :-))))
   Aztán megyek tovább, receptjeim, új receptek és satöbbi:-))
   Nem zavar, úgyhogy ez ne zavarjon Téged se:-)) Egy kedves, ismerős, barátságos arc néz rám :-)))

   Hát igen, ha valaki kérdezne , némi felvilágosítást szeretne kapni a feltett receptekkel kapcsolatban, várhat, mert ha elfelejted megnézni, vagy nincs időd, a reagálásokra, -akkor dekkolhat szegény, hogy most hány deka az élesztő, vagy a felsorolásban van a hozzávaló, de mit csinált vele útközben?? Na ezek fontos kérdések, néha jó, ha valaki felhívja rá a figyelmet, de ha csak megdicsérnek, az is jól esik:-)
   Puszedli receptet, most hirtelen nem tudok, de az unokanővérem az ilyet imád csinálni, megkérdezem tőle, és ha megvan küldöm, köszi a címed:-))
   A sógornőt a legkönnyebb letudni, az ilyen gyors esetekkel szoktam én is elsőnek végezni, de a többiek, kész fejtörés!!
   Igazán nagy meglepit tartogatsz a sógornődnek, ha ott gondolod tölteni a karácsonyt!!
   Azért erről szólj, különben éhen maradtok:-))))
   Puszi, szép napokat, és igen, a hideg kicsit csihad, de jön majd vissza:-(((
   Kérdem a puszis receptet , és ha van küldöm :-)))
   Éva-Anyóca

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-17 12:35

   Kedves Koszider!
   Tényleg igazad van, ma reggel a karácsonyi menüett, azaz ételsor, sütik, és húsok, és egyebek nekem is eszembe jutottak!! :-))
   Mi az, hozta magával a hideg?? :-))
   Iszonyatos a hideg, utálom, a szürkeséget is, és szerintem van, hogy őszi fáradtság, és utálom is, és nekem is fáj a fejem, és ha nem kéne dolgaink miatt kitartani, szerintem rég lefeküdtem volna szundítani:-((((
   A híd már kétirányú,autókkal, és klassz, remélem, ha kirakják végre a járdarészét is, már tényleg totál szép is és jó is lesz:-))
   Igazad van, nekem utoljára Te válaszoltál, reagáltál recimre, és azóta, ha be akarok lépni a NoSaltyra, mindig a Te szakácsoldalad jelenik meg:-)))
   Nem tudom, hogy miért nem jelenik meg azonnal, ha a mailes, levelezős oldalra megyek, hogy üzenet érkezett, mert végül is ,nehezen de megtaláltam, azt az oldalt ahol a reagálásokat írják, de , ha az embernek csak mondjuk 15 perce van, hát nem fogok, 6-7 alkalommal kattogni, hogy odajussak,na mindegy, lehet, változik majd, amúgy klassz dolgok történtek , sok minden más és új és tetszik:-)))
   Még egy dolgot nem tudok csinálni, : kedves barátnőknek, és nagynéninek, unokanővérnek receptet küldeni,mailben, még ez a funkció valahogy nem működik, remélem, mihamarabb lesz ez is:-))Már várják:-))
   Vigyázz Magadra!
   Szép hetet, és kitartást álmosság és fejfájás ellen:-)))
   Éva-Anyóca

   Koszider
   koszider / Koszider Mon, 2011-10-17 20:26

   Kedves Éva-Anyóca!
   Már megtaláltam a "követésnek" megfelelő menüpontot (a saját oldalon belül van, a "receptjeim" oldal fejlécében talán beérkezett üzentek vagy valami ilyesmi a neve.
   De e-mail értesítőt továbbra sem kapok - sőt, most ébredtem rá, hogy erről a leveledről sem értesített ez a bizonyos üzenetes menüpont, véletlenül vettem észre! Remélem, ez is beindul lassan, mert ha nem tudok róla, hiába írkálnak nekem. Pedig lehet olyan kérdés, amit meg kellene válaszolni, de nem is tudok róla.
   Sajnálom, hogy feszt én jelenek meg a belépésnél, rám fogsz unni! Ez is valami újmódi gubanc lehet, nekem normális módon a legújabb receptek jelennek meg, ha belépek. Szerintem írj Petrának, mert ez így nem normális.
   Egy karácsonyi ajándékot már megvettem - igaz, még kb. 10 kell. De ez szokott a legkönnyebb lenni, a sógornőmnek, a bonyolult esetekre még nincs ötletem. A menüről majd egyeztetünk! Bár lehet, hogy az idén nem én fogom tartani a karácsonyt, hanem Pestre megyek a sógornőmhöz - ő még nem tudja! - így egyszerűbben túlesek rajta. A sütiket már jórészt tudom. Tényleg, nincs valami megbízható, jó ízű, puha!!!! mézes puszedli recepted? Nagyon rám férne, amit a múlt évben sütöttem, az olyan volt, mint a fűrészpor. Ha van, adok e-mail címet, ott is tudunk levelezni. Ha nincs, akkor is adok: koszider@gmail.com - ide is írhatsz!
   Üdvözöl: Koszider

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-09 09:16

   Kedves Koszider!
   A városi Zagyvapart, alias Margit -sziget, tényleg klassz, ott szokott lenni nyaranta a Csángó-feszitvál:-))
   Akkor Te, mint Szolnoki, tudsz is ezekről a nálunk zajló nyári eseményekről:-))
   Csak időd nincs rá:-(((
   A Gábor -Pack csodás, tényleg olyan dolgaik vannak, hogy csoda, és ha érdekelne valami, csak megemlíteni kell, és beszerzik:-))
   A barna háztömbös papírbolt megvan, igaz ,kissé drága, de ott tényleg minden van,( több árkategória is, de a minőség persze drágább! ), -mi szem szájnak ingere, és papírboltban lehet kapni, sőt még több is:-))))
   A piac csúcs, nagyon szeretek tavasszal és nyár elején kijárni, sok ismerőssel fut össze az ember, és csak beszélget, és beszélget...:-) Persze, miután bevásároltuk ,amit szerettünk volna.:-)Tényleg jó hely lett, és most már jobban megközelíthető és igen, szép is lett, meg praktikus.:-)
   Na, az nem semmi, hogy mikor voltál szabadságon!! Hogy bírod egyáltalán??? Főleg ilyen nyár, nyárvég és ősz eleje után?!
   Elhiszem, hogy odasültetek a földhöz:-))
   Megérkezett péntekre az ígért idő, hűvös van, de mennyire, fűtéshez előkészültünk, folyamatos a kerti utolsó betakarítási mozzanatok menete:-)
   Végre helyre állt az iszonyatos fejfájásom, és az elszállt vérnyomásom, ami emiatt a csodás idő miatt kínlódott, de már minden rendben van:-)) Nem igazán szokványos ez a nagy nyári meleg, nyár végén és ősszel, azaz szeptemberben, hisz szeptember első hétvégéjén, még sokan fürödtek a Balcsiba:-)))
   Mindegy,......itt van az ősz, aztán a tél. Mindennek eljött és eljön az ideje.
   A Te szabadságodnak is, és remélem, tartalmasan, de sok láblógatással tudsz pihenni, megérdemled:-))
   Persze, várjuk a finom falatokat, érdekes recepteket:-))
   Kellemes hétvégét kívánok!
   Éva-Anyóca

   Koszider
   koszider / Koszider Tue, 2011-10-11 23:42

   Kedves Éva!
   Nem kaptam értesítőt, hogy írtál, ezért csak most vettem észre. Az új oldalon nem találok olyan funkciót, mint ami régen a követés volt (és értesítő se jött), ezért fogalmam sincs arról, hogy ír-e nekem valaki. Remélem, ez azért idővel javulni fog.
   Köszönöm a jászberényi beszámolót! Igen, a piaci új híd nagyon príma és még szép is, jártunk ott, amikor még csak tervezték (a múzeumtól is kell engedély az építéshez). Még nem mentem át rajta, de készen is láttam.
   Nekem a hidegfronttól fáj a fejem és szörnyű álmos vagyok - van olyan, hogy őszi fáradtság? Nekem van ilyenem, sötétben képtelen vagyok felkelni, a tél valóságos kínszenvedés emiatt. A munkahelyemen már beletörődtek, hogy novembertől 9 előtt nem látnak. Aztán meg lehet sötétben hazakutyagolni. Ilyenkor egy okos dolgot lehet tenni, egy könyvvel meg a macskákkal a hónom alatt heverészni. Szerencsére ma befejeztük a terepi munkát, legalább egy bajjal kevesebb. Lassan elkezdhetjük törni a fejünket, hogy mit főzzünk karácsonyra, ekkor majd én is aktívabb leszek.
   Üdvözöl: Koszider

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-10-03 09:11

   Kedves Koszider!

   Nahát, Szolnok egy pillantásra van Jászberénytől:-)))
   Hogy mik vannak, hol kell találkozni,nem igaz? Lehet, amúgy sohasem látnánk , ismernénk még ily módon sem egymást, de van ez a hely, és sikerült:-))
   Jó, hogy írtad, hova valósi vagy:-)) Nekem ott élnek: apukám legfiatalabb öccse és felesége, valamint legnagyobb lányuk családjával, és a kisebbek közül egy, szintén a családjával. Szandaszőlősön lakik egy unokabátyám a családjával, persze, melózni Szolnokra járnak, illetve, a gyerekek az ország különböző részén tanulnak és dolgoznak.
   Hát, kerek a világ, de nem is olyan hatalmas...:-))
   Biztosan sok a melód, nagyon be lehetsz havazva, mert már régen láttam tőled receptet, illetve, sok receptet, folyamatos jövésben.
   Ami késik, nem múlik.
   Jó munkát, kellemes pihenéseket, családdal, és ha lesz tuti ötleted, tedd fel, várom. :-))
   Kellemes hetet kívánok, mert péntektől, hűvösebb lesz, beköszönt lassan az ősz.
   Éva-Anyóca

   Koszider
   koszider / Koszider Mon, 2011-10-03 18:06

   Kedves Éva-Anyóca!
   Én már régen tudom, hogy "földik" vagyunk, valamelyik receptedből kiderült, hogy Jászberényben laksz. Mostanában régen nem jártam ott (am. hónapok óta), de volt időszak, amikor hónapokig ott dolgoztunk - na, nem a városban, hanem a határban, de úgy gondolom, jól is ismerem Berényt meg szeretem is, olyan kedves, hangulatos kisváros, ahol emberi módon lehet élni, nem taposnak agyon az utcán, de épp akkora a nyüzsgés, amekkorára szükség van, vannak ódon utcái meg szép terei (a Városi Zagyvapart a kedvencem, olyan szépet tényleg ritkán látni), igazán jó kisvendéglői meg kocsmái. A piacra rendszeresen bejártunk, lángost meg kolbászt enni. Remélem, megvan még az a nagy, sarki papírbolt (a főtér sarkán, a rendőrlámpánál), mert olyan príma választék az egész országban alig van. Na, és a Gábor-Pack meg egyenesen kincsesbánya, mi rengeteg zacskót meg dobozt használunk, amit csak ott veszünk. A múltkoriban jártam a Jász-Plasztik irodaházában, hű, az valódi vadnyugat, akármelyik világcég elfogadná. És akkor nem beszéltem Vendelkéről a Zagyvahíd mellett meg a csodás kőképekről - térülsz-fordulsz, és beleütközöl egy első osztályú műemlékbe, ezt is szeretem.

   Igen, jól látod, ki sem látszom a munkából, a Nagykunsági vésztározó területén dolgozunk, Tiszabura mellett, már 5 hónapja - reggel megyek, este hazazuhanok, nem sok kedvem van főzni. Majd télen, ha leesett a hó és nem lehet terepre menni! Már alig várom, végre lesz egy kis nyugalmunk és talán én is elmehetek szabadságra (2010. decembere óta nem voltam). Épp ezért már a pénteki őszt se bánom, a múlt héten olyan meleg volt, hogy simán odasültünk a határhoz.
   Szertettel üdvözöl: Koszider

   Yve
   Yve / Yve Sat, 2011-09-17 07:50

   Szia Koszider!

   Neeeem, nem hivatom en meg magam, hanem ugy ertve, hogy szoktak jonni-menni rokonok, ismerosok es valaki majd a jovoben hatha bevallalna, hogy valamerre talalkozzatok es kuldhetnek 1 kostolot... igy ertettem... de NAGYON kedves reszedrol, hogy igy egybol szivedbe fogadtal. Koszonom a meghivast, csak sajnos elviszem a kedved, mert legalabbis egyenlore nincs kilatas ilyesmire (Magyarorszag kornyeken ertve). Iden, mint ritkan is csak Bekescsabaig jutottunk, minden banat mellett noveremet kihagyva (aki Cegleden lakik).
   Rossz hirem, hogy ma reggel elkuldtem nektek az igert mail-t (is) es toled ezt kaptam valaszul:

   Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
   I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
   This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

   :
   94.199.52.200 does not like recipient.
   Remote host said: 550 5.1.1 sorry, no mailbox here by that name /

   A cimzett ismeretlen, a level nem tovabbithato!

   (esetleg nezd meg, hatha spam-ba rakott ismeretlenkent), szia Evy

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2011-09-17 16:12

   Kedves Evy!
   Nem értem, mi lehet a hiba, megnéztem a spameket és nem volt benne a leveled, vagyis valami más bug van. Légyszi, próbáld már meg még egyszer, ha akkor se megy, adok egy másik címet.
   Köszi! Koszider

   Yve
   Yve / Yve Sat, 2011-09-10 19:11

   Szia Koszider!
   "Jottem", hogy a mult heten elkeszitett - igert zakuszkarol adjak hirt - valaszt. Megpedig az lenne, hogy szivesen elkuldom mail-en, de semmikepp nem toltenem fel. Arra mar sajat alairasom is rakerulne maceras elnevezesben. Alig 1 hete szedtuk ki a dunsztbol , 3 uveggel azota mar elpusztitottunk, remelem azert valahogy lehagyunk errol a szokasunkrol, hiszen telire keszult :P :-)
   Szoval ha azota meg komolyan erdekelne, akkor NoSalty-tol elkerem mail cimed es erted(tek) Szeprozaval fenykepet is keszithetek melle, maskulomben talan eppen az a plane, hogy lathassd is. Persze csak kivancsisag erdeklodesert is SZIVESEN kuldom, hiszen nem azert irom, hogy CSAK akkor kuldom, ha el akarod kesziteni. Mint irtuk, igeret szep szo, betartani ugy jo..... (fozotok szarazbab fozelekkel - receptemnel)
   Kerlek ne vegyetek rossz neven, hogy nem teszem fel, jo? Leirtam a hozzaszolasoknal legfokeppen miert. Nagyon koszonom megertesetek.
   Aldott vasarnapot, telnyitot, pusz Evy
   Szeged, Szolnok....megsugom, gondolkoztam hogyan utazhatna feletek 1-1 uveg kostolo... Valamelyik ideibol, hatha eljut feletek IS. Sziasztok

   Koszider
   koszider / Koszider Sun, 2011-09-11 00:28

   Kedves Yve!
   Köszönöm, hogy jelentkeztél zakuszka-ügyben! Igen, igen, nagyon érdekel a receptje! Nem kell külön járkálnod az e-mail címemért, megadom szívesen, mert csak ennyi: koszider@gmail.com
   A fotó az nagyon jó lenne, ha sikerül megoldanod - de anélkül is príma lesz! Cserébe én is tudok Neked küldeni egy hasonló finomságot, amit én paradicsompaprikából szoktam csinálni, épp most van szezonja. Ha írsz, válaszlevélben elküldöm a címedre.
   Ha úgy hozza a sora, szeretettel várlak/fogadlak Szolnokon, zakuszka nélkül is!
   Szeretettel üdvözöl: Koszider

   Yve
   Yve / Yve Fri, 2011-06-17 21:57

   Szia Koszider! Bar nagyon orulok, hogy TEGED lathatlak(unk) a kepen, banom azt hogy nem keveredtem ide annak idejen, amikor Putyika is itt lehetett. Esetleg lehetne a kettot kozosen majd egy kepre :-) Hatha elkaplak, esetleg szolsz majd felole...
   Cirogasd meg a mi nevunkben is, fiaim kisebb korukban meg "koszorkat" (cukorkat) is kinaltak dedi udvaran a par hetes kis fujdosoknak.
   Vidam hetet kivanok neked, szia-szia

   Koszider
   koszider / Koszider Sat, 2011-06-18 00:54

   Kedves Yve!
   Putyika és Maca, mindketten köszönik az átadott simogatást. Maca szereti a meleget (itt most legalább 27-28 fok van éjszaka) és az erkélyen alszik, Putyika viszont inkább a légkondis szobát választotta - meg az ágyamat, abban alszik. Hát igen, mindent szabad nekik (el vannak rontva), csak a gáztűzhelyhez nem mehetnek, mert az veszélyes. Szerencsémre jó cicák, nem szoktak galibát csinálni.
   Szeretem a receptjeidet, olyan ízesek! Meg gyönyörűek a fiaid, a tüsi hajuk tetszik a legjobban. (Nem látszik ugyan, de a hajuk színéből úgy gondolom, hogy szép bogárszemük is van.)
   Üdvözöl: Koszider

   Gargoyle
   P. / Gargoyle Fri, 2011-05-27 10:10

   Kedves Koszider!

   Nagyon kedves ez a fénykép, én nagyon örülök neki, hogy megosztod velünk.
   Másodszor pedig, a számoktól ne szeppenj meg, lesz az még több is. :-))) Az össze-vissza írkálással nálad nem gondolom, hogy tartani kell, csak csináld továbbra is azt, amit eddig.
   A statisztika bizony pont arra jó, hogy ilyenkor elgondolkodjon az ember, mennyi ember is kiváncsi arra, amit csinál. Ez jó dolog.

   Szeretettel
   Eszter

   Koszider
   koszider / Koszider Fri, 2011-05-27 08:00

   Hűha! Többen nézték meg a receptjeimet, mint annak a városnak a lakossága, ahol lakom! (Ez már nagy felelősség, nem lehet csak úgy össze-vissza irkálni - eddig se tettem, de most egész meg vagyok szeppenve.)
   Koszider

   Bia
   Bogi :o) / Bia Wed, 2011-04-27 18:28

   Kedves Koszider!
   Örülök hogy felraktál egy fotót magadról.Ugye jól emlékszem nem ez volt fenn?
   Épp most indítottunk egy kérést mindenki felé akinek nem saját fotó van fenn hogy láthassuk az arcát.Üdvözöllek köztünk.Puszi.Bogi

   Koszider
   koszider / Koszider Thu, 2011-04-28 00:28

   Igen, eredetileg a szürke csíkos, Putyika névre hallgató macskám fotója volt fenn. (Dehogy hallgat! Szelektív hallása van, a Putyikát kizárólag az "itt a reggeli" szókapcsolatban érti, a "Putyika, mit csinálsz, már megint?" kezdetű mondatokra rá se hederít.)

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-04-20 07:34

   Kedves Koszider!
   Minő hízelgés, ennek csak örülni lehet:-)))
   Akkor tényleg nagyon szeretheted a cicusokat:-))) Manapság meg az emberekre is nagyon ráfér(ne) egy kis kényeztetés,ebbe a marha nagy rohanásba, kapkodásba:-)))

   Szép napot!
   Éva-Anyóca

   Koszider
   koszider / Koszider Wed, 2011-04-20 01:03

   Nem tagadom, macska(állat-)bolond vagyok, egy barátom azt mondta, ha újra kellene kezdenie az életét, macska szeretne lenne, de nálam...
   Koszider