Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)
1 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (3)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   Chas
   Laci a hegyről / Chas Sat, 2012-09-01 14:29

   Köszönöm a kedves szavakat.
   Mindenképp át fogom bönbészni a receptjeidet, hátha találok ott is "felhasználható" irodalmat. Ezt a receptet is több receptből első kisérlet után (a másodikat mértem csak) készítettem. Az első ugyanilyen lett amúgy. Azóta megcsináltam fehér lisztből is (vendégeknek) és most épp kifogytam az alapanyagokból. Nálunk is inkább az inzulintermelésre kell odafigyelni. PCOS. Biztos nem ismeretlen a szó. Hamarosan valami habosabb jellegű süteménnyel fogok próbálkozni, csak még nem "dolgoztam" ki teljesen az ötletet. Természetesen ha bejön, az is meg fog jelenni a receptjeim között. Ja. Most épp csülökpörköltöt főzök itthon.

   evapauer
   Jolimami / evapauer Sat, 2012-09-08 12:22

   Kedves Laci!
   Pár napra elutaztunk, ezért válaszolok késve, elnézést.
   Gondolom, a csülökpöri azóta elfogyott. Nálunk se szokott sokáig megmaradni... Jó ötletet adtál, úgyis azon filóztam, mi legyen holnap az ebéd.
   Hát a PCOS nem egyszerű dolog, de vigasztalásképp elmesélem, hogy egy kolléganőm a PCOS ellenére egy tündéri egyéves kislánnyal (és tökéletes vércukorértékekkel) büszkélkedhet, pedig már kezdte feladni, hogy anya lehessen. Párom egyik napról a másikra került kórházba a magas vércukra miatt, 3 hónapig szigorúan 160 gr CH és napi 4x inzulin + 6x mérés volt a program, aztán szép lassan elhagyta az inzulint, most napi 2 tabletta és a diéta betartásával egyensúlyban van. Tehát az emberi szervezet regenerálóképessége csodákra is képes.
   Nagyon sokáig idegenkedtem a paleo étrendtől, már a nevét is utáltam, de kevés kivétellel csak lassan felszívódó szénhidrátokat használ és a tejet, puha sajtokat elhagyja (sajnos). Egyre inkább beépítem a paleo szakácskönyv ötleteit a mindennapi főzésekbe. Így jut is-marad is, az ízhatás még épp jó, de a CH-tartalom és a glikémiás index csökken. Fél-paleo lángossal és pogácsákkal kísérletezem, ami abból áll, hogy a normál búzaliszt egy részét kiváltom valami másfajta, paleós liszttel, hát a végeredmény néha alulról megközelíti a strandon kapható lángost, de még van rajta bőven kísérleteznivaló. A tejtermék nálunk nagy kedvenc, ezért sose leszek igazi paleós, de a receptek használható és értelmes ötletei miatt jó szívvel ajánlom Nektek is ezt a módszert, itt a Nosaltyn is sok paleo recept van fenn, meg a net-en is találhatsz rengeteget.
   Becsülöm, ha valaki ilyen odaadással segíti a választottja életét.
   A legjobbakat kívánom Nektek: Éva

   evapauer
   Jolimami / evapauer Sat, 2012-09-01 14:21

   Kedves Laci! Nagyon tetszik a palacsintarecept! Feltétlenül ki fogom próbálni. Az is nagyon jó, hogy kezdő vagy kevésbé tájékozott cukorbetegek számára is érthető a magyarázat. Hasonló cipőben járunk mi is, ezért az én receptjeim zömében is szerepel a 100 gr-ra vagy az egy adagra vonatkozó CH-mennyiség és a glikémiás indexre (illetve a szakemberek szerint most már nagyobb jelentőséggel bíró, inzulintermelést kiváltó hatásra) is igyekszem odafigyelni. Elképesztő tájékozatlansággal találkozom néha, ezért ezek a receptek némi nevelő hatással is bírnak. Ha segít, nézz körül az én receptjeim közt, az ételek többnyire akkor is diabetikus jellegűek, ha az a recept nevéből nem derül ki. Elteszlek a kedvenc szakácsaim közé is figyelni fogom, ha valamit alkotsz! Köszönet a receptért, sok sikert és jó kedvet kívánoka főzicskéléshez, Nejednek pedig jobbulást! Éva ("Jolimami")