Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcsi neni szakács

Marcsi neni
hozzászólások

adatok:

Profil: Maria Farago
Mióta szakács: 2012. 09. 04.


Blog, weboldal:

A weboldalam készülőben van. 
mariafarago57@gmail.com

mióta főzök:

Az Édesanyám már 7 éves koromban elkezdte ez irányú fejlesztésemet. Egy hokedlin, amin egy nyújtódeszka és a begyúrt cipók, kinyújtásra vártak. Volt egy kis vitánk már akkor is, hiszen a nyújtófát ellenkezőleg használtam. Végül is kinyújtottam a levél tésztát, csak az egyik fele kicsit vastagabb lett. Meg kellett tanulni idejében mindent, ha vele "valami" történik, nehogy éhen maradjak. Így a paprikás krumpli nokedlivel, uborkasalátával hosszú évekig győzött. Szilvás gombóc, rizsfelfújt, húsleves.
Szóval a három fiamat ebből a szempontból nehézségek nélkül neveltem fel. (Egyébként mindig a "szőnyeg szélén" álltam az iskolákban miattuk. Mégis boldogan gondolok azokra az évekre. Tehát úgy 48 éve főzök, csak a Családomnak, Barátaimnak. Keszhelyen a VSZK-ban szakácsként  is végeztem, de a köténynek nagyobb varázsereje volt, így felszolgálóként teltek az évek. Egy kicsit hasonlítok azokra a Papokra, akik vizet prédikálnak és bort isznak, mert mindenevő vagyok, és úgy hozta a sors, hogy BioReform éttermet nyitottam. Már ez is a múlté.

a hely, ahol főzök:

Szomjaztam a Világ megismerésére, így 52 évesen útra keltem, és Írországot csodálom teljes szélességben. És most kezdtem tanulni az  angol nyelvet is. Az akkori magyar vezetés kibillentett a komfortzónámból, fél évig nyalogattam a sebeim, de már tudom újra, mit szeretnék! Addig is míg elérem, magyar partikat csinálunk a Barátainknak, időseknek-fiataloknak távol a Hazánktól, és sütünk-főzünk, emlékezünk, és boldogulni próbálunk.

ars poetica a konyhában:

Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy Éljünk!
... és ha már eszünk ... előtte csodálatos dolgot teszünk!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!