Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

morika szakács

morika
hozzászólások (2)

adatok:

Profil: morika
Mióta szakács: 2012. 11. 16.


mióta főzök:

13 évesn "fertőzött" meg a Nagymamám, akinek nagyon sokat köszönhetek. Szakácsnő volt fiatalon, sokféle receptet tanított, nem csak nekem, de két hugomnak és a szomszéd gyerekeknek is.

a hely, ahol főzök:

A kedves családomnak és az ismerőseimnek is!

ars poetica a konyhában:

A nagyikám mondása, amit szerintem be lehet tartani bizonyos korlátokkal: A töltött káposztát is lehet tejszínnel főzni,         csak ne legyen édes!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

morika
morika / morika Fri, 2012-11-16 17:41

Graham lisztes mákos süti (Poharas)

Hozzávalók
1 csésze natúr joghurt,
2 csésze graham liszt,
1 csésze őrölt zabpehely
2 tojás sárgája
2 evőkanál 12%-s tejföl
1csom.száraz élesztő
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
10 db. langyos tejben oldott édesítő tabletta

Tetejére
1 tábla keserű csoki(kb.60%-s)
2 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor nélküli darált mák

Elkészítés
1. aszáraz anyagokat összekeverjük
2.hozzáadjuk a joghurtot, a tojássárgákat,a tejfölt,
3.végül a tejben feloldott édesítőt.
Kellemesen lágynak kell lenni a tésztának, mint egy nagyon sűrű palacsinta tészta, ha kell tehetünk bele még egy kis tejet, vagy őrölt zabpelyhet ,ha túl lágy.
Fél órát pihentetjük, kiolajozott,sütőpapíros tepsibe öntjük,és még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben a legkisebb fokozaton tűpróbáig sütjük.(Hagyományos sütőben.)
Amikor félig kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit, és amikor már majdnem megdermedt, megszórjuk a darált mákkal.
Tepsi méret:25x33cm