Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patak Emőke szakács

Patak Emőke
hozzászólások

adatok:

Profil: Patak Emőke
Mióta szakács: 2011. 10. 10.


mióta főzök:

Úgy nagyjából 5 éve főzök rendszeresen. Bár most sem mondom magam igazi konyhatündérnek,de azért nem vagyok egy veszett ügy (anyukám szokta ezt rám mondani)!
Nem igazán érdekelt a főzés-sütés,de az akkori barátom folyton húzott, hogy miért nem tanulok már meg főzni.Így odaálltam anyukám mellé és közöltem vele, hogy tanítson meg főzni-sütni. Nagyon szeretem a főztjét és habár nem hiszem, hogy lesz belőlem annyira jó szakács mit belőle, de remélem egy kicsit azért meg közelítem majd.
Nem régen kaptam meg a nagynénémtől a nagymamám Váncza receptes könyvét. Már régóta ácsingóztam utána és addig könyörögtem neki míg odaadta nekem. Nagyon régi kiadás, talán az elsők egyike. Ahogy végig lapoztam láttam, hogy a mamám milyen sütiket sütött meg belőle, és külön nagy dolog a számomra, hogy minden kipróbált recept mellé írt valami jegyzetet. Pl.hová kell több-kevesebb cukor vagy több tej,zsír,vaj stb...feljegyezte, hogy ő szerinte miként jobb az elkészítés. Alig várom, hogy én is készíthessek belőle valamit a jótanácsai alapján.
 
 
 
 
 
 
 
 

a hely, ahol főzök:

Leginkább otthon. És ahol engedik, hogy használjam a konyhát

ars poetica a konyhában:

Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat. – Helmut Wandmaker
Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is. Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.
A szerelem olyan, mint az étel vagy az ital. Lehet ezek nélkül élni?
Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!"
A mákos bab egy étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben.
 

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!