Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)
6 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (3)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   muphrid
   muphrid / muphrid Sat, 2010-09-25 13:20

   Anyukám vasárnap jön Pécsre. :) A Sétatéren lehet majd vele találkozni. Meg lehet ismerni a gyönyörű habán kerámiákról. :) Bízom benne, hogy ő meg fogja tudni mondani, szerintem elég jól ismeri a kaposvári, kaposszerdahelyi és szennai alkotókat, művészeket. De ha a vasárnapi rossz idő minden pécsit otthon marasztalna, akkor majd belinkelem neki a receptet és megkérdezem. :)
   Kellemes napot!
   Vica

   muphrid
   muphrid / muphrid Fri, 2010-09-24 14:00

   Kedves Éva!
   Meg szabad kérdezni, hogy kitől származik a kefíres-szilvás süti receptje? Szüleim révén elég nagy ismeretségem van a környékről - igaz ugyan, hogy inkább a kilencvenes évek második felétől. Még az is lehet, hogy találkoztunk. :) (vagy esetleg az anyukámmal, akit rendszeresen hívnak kézműves táborokba fazekas foglalkozásokat tartani...)
   Üdv: Vica

   Pécsi Éva
   Pécsi (már szabadszentkirályi!) Éva / Pécsi Éva Fri, 2010-09-24 23:33

   Kedves Vica!

   Az az igazság titkon kicsit bíztam is benne, hátha valaki olyan is olvassa, aki ott volt akkor. Sajnos nem tudom megmondani a hölgy nevét, nagyon régen volt ez már, azt még tudom, hogy gyönyörűséges gyapjú nemez táskák és szütyők készítésébe avatott be minket akkor és olyan negyvenes-ötvenes korban levő barna hölgy volt, már ha így utólag a kort jól be tudom vajon saccolni. Vizes búzaszárból készítettünk még csavart függesztékeket, meg fonott-varrt edénykéket, megtanultunk pár szállal kézi szövőkereten dolgozni, és helyi ügyes asszonyok jó kora reggel sütöttek nekünk a skanzen kemencéjében jó kis fokhagymás langallót. Ezt a jó szokást azóta is frissen tartjuk, igaz gázsütőben sütögetünk, mert még lakásban élünk.

   Édesanyádnak nyugodtan mondd meg, hogy nagyon jó volt a hajdani falusi vendéglátás, én még mindig örömmel emlékszem a Szennán töltött napokra, a jó illatú, fokhagymás-zsíros langallóra.

   É