Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrus0430 szakács

Petrus0430
hozzászólások (1)

adatok:

Profil: Petrus0430
Mióta szakács: 2013. 02. 26.


mióta főzök:

2 éve

a hely, ahol főzök:

otthon

ars poetica a konyhában:

Mindig valami finomat és gyorsat az asztalra.

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Petrus0430
Petrus0430 / Petrus0430 Tue, 2013-02-26 20:54

Hagyma torta (Pashtédát Bacál)
Teszta: 1 1/2 pohár liszt
1O dkg puha vaj
kevés só
kevés cukor ( 1 kis kanál)
1 dl hideg viz
Összegyúrjuk az alapanyagokat és nylon zacsiba hűtőbe tesszük 1/2 órára.
Töltelék: 6-7 nagy fej hagyma (1kg)
5 dkg vaj
1 kanál olaj
2 tojás
1 nagy pohár tejföl
1/2 pohár reszelt sajt
kis só bors
A hagymát felkarikázzuk olajon és a vajon fedő alatt megpároljuk kb 2O perc néha átkeverjük, mikor a hagyma megsárgult levesszük. Edényben a tojást és a tejfölt összekeverjük hozzáadjuk a sót, borsot, reszelt sajtot és végül a hagymát.
Egy tepsit kibélelünk a tésztával ( én kicsit elő szoktam sütni a tésztát) beleöntjük a hagymás tölteléket és 3O-4O percig sütjük 18O C-n. Kész ha egy picikét a teteje megbarnul és 1 fogpiszkáló szárazon jön ki. De ne száritsd ki nagyon max. 4O perc elég neki.
Nagyon könnyű és finom!!!
Jó étvágyat!!!