Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (50)
117 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (50)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      furjes maria
      furjes maria Sun, 2015-02-22 16:04

      Kedves Maria! Nagyon orulok, hogy megtalaltalak, mert a kakaos csigadat elkeszitettem, ahogy irtad, de ilyen finomat meg nem keszitettem. Nagy sikere volt, es meg en is megettem belole 2 db-ot a fogyokuram kozepen. K8szonom neked ezeket az elkeszitheto recepteket, jo hetveget! :)

      mery lu
      mery lu Mon, 2013-12-02 20:00

      Szia Marika !
      Köszönöm neked, hogy egy igazán finom fánk receptet ismertettél meg velünk, és ez a farsangi krumplis fánk. Nagyon ízlett a családomnak és ezután biztos, hogy többet fogok keresgélni a receptjeid között. Szeretnék kívánni neked sok sikert a további finomságok el készítéséhez! Lőrinczné Sárvári Mária :)

      Judit71
      Judit71 Sat, 2012-11-03 15:00

      Kedves Marika!
      Igaz, hogy a betegség az egyik legrosszabb dolog a világon, de minden rosszban van valami jó. Van időd sütni, főzni, recepteket kipróbálni, tovább gondolni, hozzátenni, elvenni. Nagy kincs vagy a dolgozó háziasszonyoknak, köztük nekem is. Munka után sem időnk sem energiánk nincs kísérletezgetni, próbálkozni. Megteszed ezt helyettünk és mi már készen kapjuk a sok "kafa receptet" - ahogy ezt az egyik hozzászóló írta. Köszönjük!!!!! Ja, és én is szívesen lennék a lányod!:)
      Judit

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2012-11-03 17:32

      Szia Judit!
      Nagyon kedves vagy, köszönöm.Lányom szerint kevés ilyen "idióta" nő van a világon aki sosem unatkozik mint én, és állandóan agyal valamin.Ja, és most már neki sincs ideje annyit pihengetni és csak kóstolgatni és eszegetni, mert beszoktam állítani a konyhába és közlöm vele, hogy jogában áll segíteni és velem együtt közmunkát végezni./21 éves a drágám/
      Ha bármiben tudok segíteni csak kérdezz bátran és ha tudok szívesen válaszolok.
      Sok puszi Marika

      Control
      Control Tue, 2012-07-31 21:51

      Kedves Marika!

      Nagyon sok finomság van nálad, ki fogom próbálni őket, köszönjük :)
      Szép napokat, örömet kívánok és sok erőt újabb finomságok készítéséhez.

      Szeretettel: Éva

      severino
      severino Tue, 2012-07-03 12:34

      kedves marika

      nagyon finom a kétemelet boldogság süteményed megcsináltam csak diot is tettem a krémbe nagyon finom volt elájult a növérem töle izlett neki nagyon ..ügyes asszony vagy jo egészséget kivánok

      laci szolnokrol

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2012-07-03 12:57

      Kedves Laci!
      nagyon köszönöm az üzenetedet! az érdem a tiéd! te készítetted el.A többi már csak egy jó recept és hozzáállás kérdése. Szép napot neked és családodnak! Marika

      yolika
      Yolika / yolika Fri, 2012-06-01 20:47

      Kedves Marika!
      Nagyon klasszak a receptjeid! Minden elismerésem a tied! :) csak így tovább!
      Üdv
      Yolika

      mbozlek
      mbozlek Sat, 2012-02-25 18:38

      Kedves Marika!
      Facebook oldalán találtam egy sütit,gondoltam rákeresek az oldalon,de úgy látszik jól tettem mert , jobbnál jobb recepteket találtam .Gratulálok és további jó egészséget kivánok .

      üdv.:Zsuzsa

      szabina1990
      szabina1990 Fri, 2012-02-24 21:44

      Kedves Mária!
      Nagyon jok a receptek nagyon jol tud fözni gratula.
      Lenék a lánya, biztos egyböl szakácsot faragna belölem is.

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-02-26 19:28

      Kedves Szabina!
      Nagyon aranyos vagy, szívesen segítek neked bármiben ha tudok és kérdésed van. Bár az én lányom is így gondolkozna... Üdv Marika

      pötyike64
      pötyi64 / pötyike64 Sat, 2011-12-31 10:32

      Kedves Mária!
      Ezúton szeretnék Boldog Új Évet kívánni és minél több finom receptet!
      Üdv.: Pötyi

      kiskondi
      kiskondi Fri, 2011-10-21 15:19

      Kedves Marika, egyszerüen fantasztikusak a receptjeid!!!!hihetetlen micsoda finomságokat készitesz:) mindig téged nézlek hogyha fent járok, mert nálad mindid kafa ételek vannak, s egyszerü, s isteni!!!! Elolvastam a blogodat, hogy miota fözöl, le a kalappal!!!!! ilyen szülöt, anyát kivánok mindenkinek. sok sikert továbbra is!!! egy anyuka Budapestről :)

      Batida
      Batida / Batida Tue, 2011-07-12 10:18

      Kedves Marika, csodálatosak a receptjeid. Eddig is mentegettem már le belőlük, de csak ma jutottam el odáig, hogy megnézzem, ki is az alkotó. Olvasva bemutatkozásodat, nagyon meghatott a történeted, és őszintén sajnálom, hogy ennyire elbánt veled a sors. DE Te nagyon jól kezeled, és mesterien küzdöd át magad az élet eléd gurította akadályokon. Kívánom, hogy még nagyon sokáig elkápráztass minket a receptjeiddel, én pedig hűséges tanoncod, és követőd maradok. Szia, Bogi

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2011-07-12 11:15

      Köszi Bogi, nagyon kedves vagy. Ha bármiben tudok segíteni írjál és majd kitalálunk valamit.
      Tudod az élet nem csak elvesz az embertől, néha ugyan büntet, de mindíg meglehet találni a másik oldal szépségeit is.Sok puszi Marika

      bluegirl76
      Bluegirl / bluegirl76 Wed, 2011-04-20 21:05

      ma egy hónapja, hogy beküldtem egy új receptet és még mindig nem aktív, pedig már látom, hogy 40 valahányan megnézték. mi lehet a probléma? Az első receptem is lassan került ki,de nem ennyire..

      edo70
      anyuci / edo70 Sat, 2011-03-26 15:22

      Kedves Marika!
      Csatlakozom az előttem íróhoz, a receptjeid valami fantasztikusak. Azok a sütemények...
      Az angol szeletet már elkészítettem nagyon jól sikerült, finom volt, most a vattacukor szelettel
      nagyon szemezgetek valószínű az lesz a következő.
      Gratulálok a receptjeidhez, egy jó pár el lesz készítve belőle.
      Üdv.: Edo

      Tmea
      Tmea / Tmea Fri, 2011-03-25 12:18

      Szia Marika!

      Végig néztem/olvastam az összes receptedet...mit ne mondjak...szívesen lennék nálad családtag!!! :-)))

      Puszillak
      Tímea

      Mida8181
      Mida / Mida8181 Thu, 2010-09-30 22:02

      Kedves Marika, nagy vállalkozásba fogtam ma délelőtt. Kiválasztottam 3 új süti receptet, és nekiláttam az elkészítésükhöz. Közben észrevettem, hogy mind a 3 recept Tőled származik. Ezután mindig vadászni fogok a receptjeidre, valószínű hasonló az ízlésünk.
      Az első süti az elefántkönnycsepp volt. Nekem sűrűre sikerült a tészta. Piskótaszerű tésztára számítottam, amihez ugye ahány tojás annyi kanál liszt, de ebben a receptben még + kakaó és + pudingpor is van. És legközelebb nagyobbra sütöm a tésztát, mert nem igazán tudtam körbevenni a tésztával a banánt és a krémet.
      A második süti a Kinderszelet volt, amihez félve kezdtem, mert többen írták, hogy nehéz a tésztájával bánni, kifolyt a krém stb. De én bevállalós vagyok. Ahogy készítettem a tésztát, nekem a Lajcsi szeletre emlékeztetett, és már tudtam, hogy nem lehet baj. Talán ismered a Lajcsi sütit is. Ezt a sütit ott "rontottam el", hogy pici mokkáskanállal tettem bele a szódabikarbónát, és nem jött fel a tészta. Most 2 vékony lap között hatalmas krém van. De nem hiszem hogy meg fog maradni. Utólag megnéztem a Lajcsi receptemet, ott teáskanállal kell a szódabikarbónát beletenni.
      A harmadik a Két emelet boldogság. Hát azt hiszem ez tökéletes lett.
      Köszönöm a recepteket, azt hiszem mindezek ellenére a családnak örömet fog okozni.
      Üdv: Mida

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-10-01 12:34

      Kedves Mida!
      Igazán örülök, hogy próbálkoztál, és nem keseredtél el, hogy nem mindíg tökéletes a végeredmény.
      Én nagyon sokat sütök, sok mindent kipróbálok, és bevallom neked, van amikor régi rutinból sütött receptjeim között is előfordul, hogy valamiért aznap nem sikerül.Ha sokat sütsz te is rájössz, mennyire függ a tészta a liszttől, a tojások nagyságától...és még talán az ember aznapi kedvétől is.
      Most egy hónapon belül két lakodalmat sütöttem nagyjából ugyanazokkal a sütikkel és volt hogy nem olyan lett mint ahogy akartam. Tegnap megint sütöttem és ugyanaz a recept szuperül sikerült.
      Talán sokszor még a sütő is közbeszól, mert amikor gyenge a gáz és nem akar melegíteni hamar laposodnak a tészták.Fáj is a szívem egy szuper villanysütőre!
      A Lajcsit én is ismerem és sokszor készítem, a tészta valóban hasonló, csak más a krém.
      Az Elefánt könnycsepp kicsit kacifántos, de nyugodtan megsütheted sima kakaós piskótával is.
      Most már nagyon sok recept van fenn, és nehéz új sütiket kitalálni feltenni.
      Én azt tartom, hogy kárba veszett süti nincs, legalábbis a mi családunkban, mert elfogy ha nem is olyan ahogy a nagykönyvben megírták.A lányom szokta mondani:És akkor mi van attól még finom, nem?
      Remélem találsz még majd kedvedre valót a receptjeim között. Sok sikert és sok puszit neked! Marika

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-11 09:33

      Kedves Marika!
      Miért nem teszel fel mostanában receptet?
      Üdvözlettel
      Kozmás

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-10-11 17:18

      Kedves Kozmás!
      Sajna kicsit el vagyok havazva mostanában , és még ráadásul a jobb kezem mutató ujjába meg letapadt az idegszál. Most nyaldosom sebeimet, de ígérem bepótolom. Kicsit megerőltettem magam sokat vállaltam be az utóbbi hetekben.Nagyon kedves vagy hogy hiányolsz. Sok puszit küldök Marika

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-11 20:19

      Kedves Marika!

      Jobbulást kívánok, és várom a finomabbnál finomabb receptjeidet! Már nagyon hiányoznak!
      Üdvözlettel
      Kozmás:()

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 18:46

       Kedves Maria!A gyongyhagyma mint savanyusag erdekelne,hogy milyen etel melle fogyasztjatok,mert en meg nem tettem el.Mihez erdemes enni?Udv!

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-08-17 18:03

      Kedves Husika!
      Bármilyen húsételhez, de akár még krumplis tészta mellé is nagyon finom. Ugyanolyan savanyúság, mint az uborka.Megéri kipróbálni, igaz kicsit megdolgoztatja az embert,mert nagyon sok fér egy üvegbe.
      Szoktam úgyis készíteni, hogy az uborkás üveg közepébe rakok gyöngyhagymát.
      Üdv Marika

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-16 13:45

      Kedves Maria!
      Egy recepted miatt kernek segitseget. Mar ketszer megsutottem a "Katoka szeletet" , de sehogy sem akar az allaga az igazi lenni:(. Az ize viszont csoda...igy a manoim nyaggatnak a tokeletesites miatt:) Szoval , a teszta kicsit megszarad a tepsi tetejen de ez nem baj, mert kesobb megpuhul. De a kremhez, ha annyi folyekony alapanyagot teszek mint irtad , akkor nagyon folyekony. A suti kanallal eheto tole.Ha tul nagy tepsin sutom igaz vekony a teszta , de a suti is kis vekonyka.
      Te mekkora tepsit hasznalsz, es van valami titkod a toltelekre ?
      Koszonom valaszod :)

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-07-16 19:43

      Kedves Hierro!
      Az én sütisütő tepsim egy régi zománcos barna tepsi 21x34 cm-es.
      Általában minden sütemény lapot ennek a tepsinek a hátulján készítek.
      Lehet, hogy nagyobb lapot sütöttél és vékonyabb lett mint az enyém.
      Kicsit tegyél kevesebb tejet, és akkor nem lesz annyira folyós a töltelék.
      Nem kell neki folyósnak lenni, csak kenhető legyen. Az sem jó ha túl száraz, mert akkor a lapok nem tudnak mitől megpuhulni.Lehet, hogy a lekvárod is hígabb mit az enyém.Ha túl folyós lehet bele egy kis piskóta morzsát, vagy darált kekszet belekeverni és az majd felszívja.
      Remélem tudtam segíteni!
      Üdv Marika

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-21 15:40

      Kedves Marika!
      Koszi a valaszt , igy mar nekem is jol sikerult. A kicsik -mivel fantasztikus volt az ize idaig sem problemaztak az allagan- de hat torekedjunk a tokeletesre. Megegyszer koszi a segitseget. Tovabbi jo fozocskezest:)

      amam
      Amam / amam Sun, 2010-04-11 09:19

      Kedves Mária!
      Megsütöttem a kalácsodat, nagyon ízlett az egész családnak.
      Szeretettel üdvözöllek:
      amam

      szurosp
      Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-03-15 17:46

      Kedves cunu78! Ez attól függ mikor raktad fel a recepted. A saját oldalak címszóra rákattintva tudod ellenőrizni, hogy hol tart. Amíg várakozik felirat van mellette, addig nincs ég leellenőrizve. Amikor feldolgozva van melléírva, akkor nem sokára felkerül, már csekkolva van. Amikor elfogadva van mellette, akkor rakják fel. A saját oldalaknál mindig megtudod találni, ha javítani akarsz rajta. De türelem, mert mostanában 6-7 nap is eltelik, mire felkerül, mert sokan lettünk! A legjobbakat: Mrs Smith

      cunu78
      Cunu / cunu78 Mon, 2010-03-15 17:17

      Szia még egyszer!
      Meg tudod nekem mondani mért nem látom kinn a receptem?és mért nem találom ha rákeresek?

      loncsi
      loncsi Sat, 2010-03-13 23:10

      Kedves Marika!

      Én 34 évi munka után most lettem rokkantnyugdíjas, és látod, én is ezen az oldalon kötöttem ki, bár nekem a családi főzésen kívül nem sok közöm van a szakácskodáshoz. Más utakon járva, ugyanazon helyre kerültünk.
      Megértve és szeretettel
      loncsi

      cunu78
      Cunu / cunu78 Wed, 2010-03-10 18:55

      Szia!
      Köszönöm a segítséget sikerült!
      Úgy érzem magam most mint egy elkészült sütemény!

      ICUSKA
      ICUSKA Tue, 2010-03-09 22:09

      Szia Eszter!
      Köszönöm a gyors segítséget, nagyon kedves tőled.Örültem a levelednek főleg azért is mert a barátnőmet is Eszternek hívják. Fantasztikus jó érzés segítséget kapni, én is szivesen segítek amiben tudok bárkinek. Hálás vagyok érte. Üdvözlettel:
      ICUSKA

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Tue, 2010-03-09 22:13

      Nagyon szívesen Icuska!
      Közben itt van még egy link ahol részletesen rá tudsz keresni a receptekre, aszerint, hogy kiklikkeled azt, amelyik kategóriára szürni akarsz, így egyszerre több feltételt is megadhatsz.
      http://www.nosalty.hu/recept_kereso
      Sok sikert, és bármi kérdésed van, engem is megtalálsz itt, jónéhány gluténmentes recepttel:
      http://www.nosalty.hu/azeszter_szakacs_6559
      Üdvözöllek!
      Eszter

      ICUSKA
      ICUSKA Tue, 2010-03-09 20:57

      Üdvözlök mindenkit!

      Fantasztikus ez a webszakácskönyv, nagyon sok finomság van jobbnál jobb ételek. Szeretnék segítséget kérni. Liszt és tejérzékeny vagyok ezért másképpen kell főzni. Ha valaki tud nekem ebben segíteni nagyon megköszönném. ICUSKA

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Tue, 2010-03-09 21:32

      Szia Icuska!
      Olvastam, amit írtál, gondoltam, segítek egy kicsit gyorsabban rátalálni ezekre a dolgokra.
      Ezen a linken megtalálod a különbözö diétás receptek kategóriáit:
      http://www.nosalty.hu/dieta
      Itt pedig egy-két szakács, akik szintén hasonló problémával küzdenek, hasznosak lehetnek a receptjeik, illetve a hozzászólásoknál is találhatsz érdekes információkat.
      http://www.nosalty.hu/anikax_szakacs_883
      http://www.nosalty.hu/tej-tojas_mentes_piskota_recept_884
      http://www.nosalty.hu/dr._suto_adrienn_szakacs_7404
      Remélem, tudtam segíteni.
      Jó idötöltést kívánok, remélem, sikerül innen használható receptekhez jutnod!
      üdv:
      Eszter

      cunu78
      Cunu / cunu78 Tue, 2010-03-09 18:45

      Kedves Mária!
      Nagyon finomak a receptjeid,és a család is szereti.Köszönjük!
      Regisztráltam én is de nem sikerül receptet feltennem,tudnál nekem segíteni ,mert kerestem itt ,de nem találtam meg hogy kell!
      Előre is köszönöm!

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-10 10:15

      Kedves Marika! Megcsodáltam az új kenyeret. Kérdésem, hogy a szódabikarbóna miért kell? Ettől levegősebb lesz a kenyér?
      Én is készítek csudi kenyereket, géppel dagasztom, gáztűzhelyben sütöm és nagyon szépek. Kérdésem lenne, mert nem tudok rájönni a következőkre:
      mielőtt beteszem (15 perc) a sütőbe sütni a kenyeret, előtte lekenem vízzel, bevagdosom. A bevagdosást követően nekem mindíg összeesik, mint egy kiszúrt lufi. Ezért aztán már nem vagdosok bele, nehogy elrontsam.
      Várom a jó tanácsát! Üdvözlettel: Marika

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-02-10 16:11

      Kedves Marika!
      A szódabikarbóna hosszas kisérletezés után került a kenyérbe, mert mindíg tömöttnek találtam./Néha még most is az/Nem mindíg tudom miért, mikor langyos a liszt, és a többi hozzávaló, és az élesztő is jól felfutott.A szódabikarbóna meglevegősíti, könnyűvé teszi a tésztát.Igaz kicsit sárga lesz tőle a színe.Van egy kürtőskalács receptem annak a tésztájában van az élesztő mellett szódabikarbóna, így próbáltam ki a kenyérben is.
      Én is géppel dagasztatom, kel egy órát, akkor már kézzel óvatosan dagasztom át. Belekerül a formába, és abban kelesztem még kb 20 percet, de ezt nem mindíg várom ki, mert ha betölti a kacsasütőm fedelét/abban szoktam sütni/
      Akkor bevágom, és megy a sütőbe. Nem melegítem elő a sütőt, akkor még kel egy picit a sütőben amíg bemelegszik és nem esik vissza.kb 50-60 perc alatt megsül.Amikor kiveszem a sütőból akkor szoktam jól megkenni vízzel, hogy ropogós legyen.
      Rácsra teszem, hadd hűljön.
      A krumplit pedig most az utólsó két sütésnél nem krumplinyomón törtem át, hanem a főző levet kimértem és botmixerrel beleturmixoltam a krumplit, és azzal dagasztottam be.Remélem sikerült válaszolnom minden kérdésre.Még én is próbálkozom, de ez a recept már így is jó kenyeret ad.
      Már nem veszünk a boltban kenyeret, hanem rendszeresen sütök itthon.
      Ha nincs benn krumpli akkor is finom lesz.Ki is lehet hagyni.
      Jó próbálkozást, és finom kenyeret! Üdvözlettel Marika

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-10 17:16

      Kedves Marika! Köszönöm a jótanácsot, én is kipróbálom a legközelebb. Kb. 1 éve én sem veszek kenyeret, magam sütöm, ma már szuperül sikerülnek és jobbak a boltinál. Én olivaolajat teszek bele 2-3 evőkanállal, keverem a liszteket (sima búza és teljes kiőrlésű rozs), vettem sikért az állaga miatt, néha 1-2 evőkanál borecetet, vagy citromlét is használok. Magokat is használok, de az csak akkor finom, ha friss a kenyér, ropogós és elfogy aznap, 2-3 nap után már nem az igazi.
      Leszoktam a porélesztőről, csak friss élesztőt használok, így a kenyér íze sokkal finomabb.
      Rájöttem, ha vizes késsel gyorsan vágok a kenyérbe , akkor nem esik össze sütés előtt.
      A mai "termésem" így csodálatos lett. Ja! A sütőbe alulra teszek egy kis lábasba vizet, 25 percig így sütöm, utána nélküle még 10 percig. Én általában 75 dkg-os kenyereket készítek. Még egyszer köszönöm!

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-12 16:30

      A kinder szeleted nagyon megpiszkálta a fantáziám, irtó jól néz ki! fu és a többi! elismerésem!!Egy kérdésem lenne , milyen fajtájú pudingból csinálod? Főzős dr Oetker , vagy milyen fajtából? ha főzős akkor előtte megfőzöd kihűtöd és ugy kevered össze vagy hogy? Válaszodat előre is köszönöm.

      maria_0725
      Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-01-13 17:34

      Kedves Bumi!
      A Kinder szelet egy nagyon finom és kiadós süti. Nem, bánod meg ha elkészíted.
      A vanília puding főzős, hogy milyen márka az mindegy.
      Én a pudingport a LIDL-ben szoktam venni 5-ös csomagban.
      Meg kell főzni ahogy a receptben leírtam, és
      amikor kihűlt akkor kell a krémhez hozzákeverni.
      Szép napot és sok sikert a sütéshez!Marika