Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tücsi szakács

Tücsi
hozzászólások

adatok:

Profil: Moncachef
Mióta szakács: 2015. 11. 06.
Vas megye / Torony

mióta főzök:

Már kisgyermekként anyukám és a nagymamám körül sündörögtem a konyhában, mindig is érdekelt hogyan hozzák össze azokat a finomságokat, amit aztán az asztalon elénk raknak. Na meg aztán igen bélpoklos kis leányzó voltam, így igyekeztem megtanulni hogyan tudom magam megsütni azokat a nyalánkságokat, amikkel aztán lenyűgözhetem a család leginkább férfi tagjait. Olyan 10-11 éves lehettem, mikor első levesemet elkészítettem szüleimnek meglepetésként, egy paradicsomlevest, ami aztán olyan sósra sikeredett, hogy nem győzték a pohár vizeket inni utána, de szó se róla, az utolsó falatig elfogyasztották. Az ő biztatásuk ösztönzött arra, hogy még kíváncsibb legyek, még több mindent megtanuljak elkészíteni. Nincs nagyobb öröm számomra, annál ha látom, hogy valakinek ízlik a főztöm.
Ahogy idősebb lettem, egyre jobban elkezdett érdekelni az egészséges táplálkozás. Most már huszonéves fejjel nagyon odafigyelek arra, hogy mi kerül a tányéromra, hiszen lehet elcsépelt mondás, azonban hatalmas igazság húzódik mögötte: "Az vagy, amit megeszel." Ugyanakkor reformkonyha hívőként ugyanakkora lelkesedéssel készítem el a hagyományos nehezebb ételeket is, mint egy könnyű csőben sült zöldségfélét. A lényeg, hogy örömöt okozzak vele a szeretteimnek.

a hely, ahol főzök:

Otthon

ars poetica a konyhában:

A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. 

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!