Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (39)
51 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (39)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   laraed
   Edit / laraed Mon, 2011-04-04 20:10

   Kedves Zit ! Sajnálom , hogy megint mellőznünk kell a társaságod , és az új receptjeidet:)) Remélem azért még hallunk Rólad és Tőled:))) (:Üdv Edit

   Zit
   Zit / Zit Mon, 2011-04-04 17:34

   KEDVES MINDENKI, aki a receptjeimet olvassa, és/vagy hozzászól! Azért írok, hogy tudassam: leiratkoztam az értesítésről, ami az új hozzászólásokat illeti, mert egyszerűen nincs időm SEMMIRE, nem hogy a gép előtt ücsörögni. Szerintem recepteket sem fogok már beküldözgetni, ha egyszer a saját e-mailjeimre sem jut időm válaszolni, még hetek múlva sem... Mindenkinek további jó főzőcskézést/sütögetést kívánok és köszönök mindent, ez egy nagyon jó kis közösség. :-) Zita

   pufinlekvár
   pufinlekvár / pufinlekvár Tue, 2011-03-08 22:48

   Szia Zit!
   Bocsánat hogy ilyenekkel zaklatlak, de látom rengeteg receptet töltötél már fel.
   Lenne egy kérdésem hozzád. Meg tudnád mondani hogy kb mennyi idő múlva jelenik meg a feltöltött recept itt a No Saltyn?? 2 napja töltöttem fel eggyet, és még mindig az van írva mellé hogy várakozik.
   Légyszi segíts??
   Puszi: Erika

   Zit
   Zit / Zit Tue, 2011-03-08 22:57

   Kedves Erika! Bizony, olyan sok az önkéntes szakács, hogy nem győzik feltöltögetni a receptjeinket. Én is sokat küldtem be mostanában, de van úgy, hogy 2-3 hét is (!!) eltelik, mire viszontláthatod őket az oldalon. :-((( Igen, egyetértek, ez idegesítő, de sajna ez a helyzet. De ne félj, nyilván vagy tartva és biztosan sorra kerülsz!

   pufinlekvár
   pufinlekvár / pufinlekvár Wed, 2011-03-09 19:28

   Szia!
   Köszi a gyors választ, mostmár nyugodt leszek, és türelmes.
   Ennek tudatában, hogy egyszer biztos megjelenik a recept, neki is látok őket feltöltögetni.

   Szép napot neked, és jó főzőcskézést!:)

   laraed
   Edit / laraed Fri, 2010-12-24 21:28

   Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Neked és Családodnak :)) Puszi Edit

   Zit
   Zit / Zit Mon, 2010-11-22 23:25

   Ó, de aranyos vagy, Neked is annyira köszönöm!! :-)

   Zit
   Zit / Zit Mon, 2010-11-22 17:16

   Jaj, de arik vagytok, nagyon-nagyon köszönöm! :-))

   Bia
   Bogi :o) / Bia Mon, 2010-11-22 14:11

   Sziaaaaa!Ezt a meglepetést....!Eddig hosszú barna göndör,most meg rövid szőke?Nagyon jól áll!Egyszerüen nem találtalak a szakácsok között.Be kellett ütnöm a keresőbe hogy Zit.Látom mostanában a kenyérsütő korszakodat éled.Szóval jó az új profilod.Üdv:Bogi:o)

   Zit
   Zit / Zit Thu, 2010-11-18 16:31

   Kedves Ildi, ennek igazán örülök! :-))) És még van jó pár receptem, amiket fel sem pakoltam - IDŐ hiányában. :-(( Pedig azok sem semmik! :-) De majd igyekszem utolérni magam... Hátha azok is tetszenének. Te mit sütsz-főzöl? Vannak fenn receptjeid?

   nyamóka
   nyamóka / nyamóka Fri, 2010-08-13 11:49

   Mivel ez az első hónapom itt a NO SALTY-n, csak három van fenn, és egy-kettő várakozik, egyszóval nagyon kezdő vagyok itt, de azért rajta vagyok! :)
   Sokszor én is, mint sokan, időhiánnyal küzdök, meg persze muszály a meglévő receptek mellett a frissen találtakat is sorban kipróbálnom. Most pl. nagyon izgat a sült csülköd, és a krémesed! :)

   nyamóka
   nyamóka / nyamóka Thu, 2010-08-12 17:14

   Kedves Zit! Nagyon tetszenek a receptjeid, nem győzöm lementeni őket, egyik jobban tetszik, mint a másik!:) Nagyon ügyi vagy! :)

   Zit
   Zit / Zit Fri, 2010-08-13 09:22

   Jaj, de aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm! Remélem, egyik sem fog csalódást okozni. :-)) Te is teszel fel recepteket? Mert szívesen megnézném őket. :-)

   Nemes Nóra
   Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-07-11 11:30

   Kedves Zit!
   Na nem felejtettem ám el a burgonyapehely dolgot, csak reméltem, hogy valami okosabbat is találok, de hát semmi. Az egyetlen, amit viszonylag érdemi infóval szolgált, azt itt találtam : http://www.kertpont.hu/cikknyomtathato.php3?cikkid=309
   Ez a következőt írja:
   A fagyasztva szárított burgonya előállításának receptje is az inkáktól ered: A fagyos éjszakán a földön szétterített burgonyagumókat nappal szalmával takarták a nap égető sugarai elől. Néhány nap elteltével, mialatt a burgonya teljesen kifehéredett, a nők és gyerekek megtaposták a burgonyát, hogy a felesleges nedvességtől megszabaduljanak. Majd a vízsugárral a keletkezett keserű anyagokat kimosták, és 14 napig szárították. Az így nyert burgonya legalább négy évig fogyasztható.
   Na hát hogy ezt otthon hogyan..? Azt tudom elképzelni, hogy mélyhűtőben jól kifagyasztod a krumplit, majd 40-50 fokos sütőbe dugod, ezt párszor megismétled. Ha kifehéredett, akkor jól szétnyomkodod, átmosod, szárítod, turmixolod.
   Na most szerintem ez elég macera, meg arra sincs tippem, hogy kb meddig kéne ezt a fagyasztás- sütés dolgot kombinálni, ha egyáltalán működik. Én személyesen kipróbálni sajna nem tudom, mert az itteni mélyhűtőm kb 3 literes, úgyhogy abban nem nagyon tudok fagyasztgatni... Ha találok valahol jobb receptet, küldöm neked, és ha egyszer hazamentem, lehet ezt is kipróbálom, csak a kaland végett...és akkor referálok az eredményről. Ha mégis nekiállnál, mindenképpen oszd meg a tapasztalatokat!
   puszillak:
   Nóra

   Zit
   Zit / Zit Sun, 2010-07-11 17:44

   Kedves Dacota, nagyon szépen köszönöm, hogy ennyit fáradtál a kedvemért, ne haragudj, hogy ekkora melónak tettelek ki. :-) Köszönöm a hasznos infót! Ezek után már nem is tűnik olyan drágának az a burgonyapehely. :-)

   Nemes Nóra
   Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-07-11 19:06

   Kedves Zit!
   nem volt olyan nagy fáradtság, inkább csak dühít, hogy nem találtam jobb megoldást. De két hét múlva hazaköltözöm Magyarországra, ott majd még próbálkozom. Olyan nincs, hogy nincs megoldás :)
   Puszil:
   Nóra

   szurosp
   Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-03-24 12:30

   Kedves Zit! Sose lehet tudni, hátha egyszer lesz rá alkalom, hogy összefussunk valahol! Én is örülnék neki! Azért azt elmondom, hogy van egy Zita nevű barátnőm, és amikor láttam a képed a Nosaltyn, azt hittem ő regisztrált fel. Döbbenetes a hasonlóság! Egyébként tök jó lenne ez a Nosalty találkozó ötlet! Hátha egyszer az is valóra válik! Mrs Smith

   Zit
   Zit / Zit Wed, 2010-03-24 08:53

   Mrs Smith, Te olyan aranyos vagy! :-) Nagyon szépen köszönöm ezt a lelkesedést, olyan megható! Már csak azt sajnálom, hogy személyesen sosem találkozunk. Olyan jó volna valami NoSalty-s találkozó, nem?

   Zit
   Zit / Zit Tue, 2010-03-23 14:12

   Ó, de arik vagytok! :-) Nagyon-nagyon hálás vagyok az érdeklődésetekért, komolyan. :-) Most lesz a Lánykám szülinapja, arra készülök ezerrel, lehet, hogy a tortáját majd felrakom, még nem döntöttem el. (Attól is függ, hogy sikerül.) Ja, és holnap (vagy az után, ahogy IDŐM engedi,) felpakolok egy isteni finom ételt, amit Anyukámtól tanultam! :-) Zit visszatér! :-)))

   Gargoyle
   P. / Gargoyle Tue, 2010-03-23 11:48

   Látod, mindenki hiányol - mi is. :-)
   Fözz nekünk valami Zitásat! :-)))
   Sok puszi!

   Törölt Felhasználó
   Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 11:46

   Szia Zit!
   Nem régóta vagyok itt, de nagyon tetszenek a recepjeid. Látom, hogy rég nem töltöttél fel semmit. Nagyon sajnálnám, ha épp Te nem készítenél finomságokat nekünk!
   Hajni

   laraed
   Edit / laraed Mon, 2010-03-08 08:48

   Sajnálom , de megértelek ! Remélem azért majd leszel még itt! Üdv Edit

   Zit
   Zit / Zit Mon, 2010-03-08 09:00

   Nagyon köszönöm a kedvességedet. :-) Igyekszem! Üdv: Zit

   laraed
   Edit / laraed Sun, 2010-03-07 22:04

   Kedves Zit ! Hozzá szóltál a feltett receptemhez / mascarpoés -diós cannoli/. Remélem nem fogod abbahagyni a recept beküldést !!!! Ha kipróbálod a receptemet irj, hogy hogyan sikerült és ,hogy ízlett-e ? Várom a többi fincsi recepteket:))))) Üdv Edit

   Zit
   Zit / Zit Mon, 2010-03-08 02:50

   Szia kedves Edit! Bevallom, most hirtelen be sem ugrik, melyik az a recept. Annyira ki vagyok merülve és annyira nincs időm főzni sem a Kisbabám mellett, hogy az már durva. Tegnap is fél nap alatt hoztam csak össze egy nyomorult pörköltet. Innen is eltűnök egy időre, mert már semmire sincs se időm, se energiám. Majd jelentkezem. Talán... De köszönöm a kedves szavaid! További jó főzőcskézést.

   szurosp
   Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-02-04 21:52

   Kedves Zit! Az indiai teához odaírtam a fűszer beszerzési helyeket, aztán rájöttem, hogy ott nem biztos, hogy észre veszed. Így itt is szólok, ott megtalálod! Remélem ki tudod próbálni, mert nagyon fincsi!:) A tibeti teát megkóstoltad? Üdv: Mrs Smith

   Escudete
   Escudete / Escudete Thu, 2009-12-10 11:15

   Szia Zit!

   Írtál az oldalamra nemrég, és válaszoltam is neked, de csak ott. Aztán rájöttem, hogy Te csak akkor látod, ha ide írok :) Úgyhogy most ide is elküldöm, amit már leírtam :)

   Hát igen, elhiszem, hogy jobban szeretted a régi konyhádat! Tényleg annyit számít, hogy természetes fény legyen! Ha most így is van, biztos lesz még újra szép, napfényes konyhád! :)
   És VIVA fokhagyma! :)
   És köszi szépen, Neked is kellemes sütős-főzős órákat és élményeket!

   Zit
   Zit / Zit Mon, 2009-11-30 10:19

   Kedves Bibuka, Neked is minden jót! Én mostanában sajna alig jutok el addig, hogy feltegyem a receptjeim, pedig annyi jó van! De a két Gyerkőc teljesen lefáraszt estére. :-) Sebaj, igyekszem azért behozni a lemaradást és remélem, a régi lelkesedésem is visszatér. Ebben is nagy segítség ez az oldal!

   bibuka
   bibuka / bibuka Mon, 2009-11-30 09:36

   Üdv Zit !!! Én is örülök neked,ja és persze a receptjeidnek is! Te is szeretsz sütni,főzni ahogy én is,ezért jó hogy van ez az oldal,így legalább meg oszthatjuk egymással a receptjeinket!!! 2-3 hónapja szinte mindennap fent voltam csak nem rég regisztráltam,de jól döntöttem hisz nagyon jó az oldal! Minden jót neked! üdv:bibuka.