Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (7)
59 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (7)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   marti48
   Marti48 / marti48 Mon, 2016-04-25 15:05

   Kedves Zoli!

   Örömmel olvasom a "Het Szakacsa" most Te lettel. Receptjeid, leven mi is nagy bogracsozok vagyunk nagyon tetszenek, izlesünkhöz közel alloak!

   Szeretettel gratulalok!
   Marti

   pataygyz
   Zoli / pataygyz Mon, 2016-04-25 19:52

   Kedves Márti!
   Köszönöm szépen az elismerésedet. A Szerkesztőség néhány napja keresett meg és kért tőlem egy sztorit és fényképet, mert én lennék április 25. én a "Hét szakácsa." Nagyon megörültem ennek és gyorsan elküldtem.
   Szombaton negyven főnek bográcsoztam Vanyarcon a nejem unokahúgáéknál. Már csütörtök délután elutaztam hozzájuk, hogy másnap az összes alapanyagot előkészítsem. Kilenc kiló lábszárfejtés és a többi hozzávaló várt már rám. Eltartott egy ideig, ameddig elszórakoztam vele. Megérte, mert a társaság elégedett volt a produkciómmal. Május elsejére baráti körben pacalfőzés vár rám, ami az egyik kedvencem. Már csak a jó időért kell drukkolnom.
   Neked is hasonló tartalmas hétvégét kívánok :
   Zoli

   ishizsa
   ishizsa Thu, 2013-03-21 18:47

   Kedves pataygyz
   Puliszka
   Egy adag kukoricadarához(erdélyben puliszkaliszt) 3 adag víz(még egy keveset hozzáöntök a víz párolgása miatt),só
   Elkészítése:A vízet megsózzuk ízlés szerint,majd a forrásban levő vízhez lassan adagoljuk a kukoricadarát,miközben folyton kavarjuk.Miután belekerült a k.dara lassú tüzön kavard.Mikor vastag masszává válik ("puffog")akkor kész,de meg kell kóstolni,hogy puha álaga legyen,ne"recsegjen" a fogad közt.Ha mégse dagadt ki a dara mert esetleg elfőtt a víz,akkor önts lassan forró vízet hozzá lassú tüzön kavarva.Hosszú nyelű fakanállal(van olyan is erdélyben,hogy puliszkakeverő) keverd,mert felpriccol a puliszka mikor vastagszik.
   Az én adagom fél kiló kukoricadarából szokott lenni mert túros puliszkát is csinálunk általában és tejjel is esszük,kinek épp mi kell. :)
   Sok sikert és jó étvágyat!

   pataygyz
   Zoli / pataygyz Fri, 2013-03-22 09:50

   Köszönöm szépen, hogy beavattál a puliszka készítés rejtelmeibe, ami nagyon hasonlít a tejbegríz elkészítéséhez.
   További jó sütés főzést kívánok:
   Zoli

   Levin
   Levin Fri, 2012-03-16 17:50

   Kedves Zoli nemtudtam mi az a cseplesz pedig 46 évet eltőltöttem a szakmában mondhatnám sikeresen , de megfejtettem a cseplesz a sertés háló amit nagyon sok féle képpen használunk fel a gasztronomiában csak egy példa Boston bélszin.De legalább ezt az elnevezését is megismertem a sertés hálonak. Űdv Levin

   Sancho
   Sancho Tue, 2012-03-06 10:45

   Kedves kolléga,látom, mindenkit megfertőzött a gyerekkori főzés! Hajrá!